Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Υποδοχή των επιβατών της κρουαζιέρας στη Λήμνο!

κρουαζιεροπλοια υποδοχη1
Η Αναπτυξιακή Λήμνου Α.Ε. – Α.Α.Ε. ΟΤΑ με ανακοίνωση της μας ενημερώνει ότι «στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου 1 «Οργάνωση δράσεων υποδοχής και εγχώριας προώθησης των τοπικών προϊόντων – κινητοποίηση νέων επιχειρηματιών για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της κρουαζιέρας – κινητοποίηση των κατοίκων της Μύρινας και του νησιού» που έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, έχει ανατεθεί κατόπιν διαγωνισμού η υλοποίηση του έργου «Δράσεις υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και προώθησης των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών» στην εταιρεία ΣΗΜΑ Α.Ε.

Μεταξύ των ενεργειών του έργου, προβλέπεται η υποδοχή των τουριστών της κρουαζιέρας στο σημείο αποβίβασης με δράσεις προσφοράς κεράσματος, προώθησης των τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών γεγονότων, προκειμένου αφενός να διαμορφωθεί μια ελκυστική εικόνα για τον προορισμό και αφετέρου να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και να προβληθεί η αξία των τοπικών προϊόντων.

Την Παρασκευή 4/07/2014 και την Κυριακή 06/07/2014, ξεκίνησαν οι πρώτες δράσεις υποδοχής των επιβατών της κρουαζιέρας, με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Στους επιβάτες που αποβιβάστηκαν κατά ομάδες στο παλαιό λιμάνι της Μύρινας, προσφέρθηκαν παραδοσιακά κεράσματα, κρασί  και εδέσματα, που ετοίμασαν εστιάτορες και επιχειρήσεις του νησιού, ενώ παρέχονταν πληροφορίες και υλικό για τις δυνατότητες ψυχαγωγίας και περιήγησης, κατά τη σύντομη παραμονή τους στο νησί.

Οι δράσεις υποδοχής θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, με την πραγματοποίηση ενεργειών υποδοχής σε όλα τα κρουαζιερόπλοια που θα προσεγγίσουν τη Λήμνο.
Τέλος, στο πλαίσιο του Υποέργου 2 του έργου, προβλέπεται η κατασκευή υπαίθριου χώρου υποδοχής κρουαζιερόπλοιων, καθώς και περιπτέρου ενημέρωσης επισκεπτών, η εγκατάσταση των οποίων ευελπιστούμε ότι θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί στο επόμενο διάστημα. 
---------------------------------------
Πηγή:  limniakifoni.gr
----------------------------------------------------------