Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Επιτυχής και η δεύτερη εκδήλωση για τα Χημικά της Συρίας

ΣΠΑΡΤΗ. Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014 και ώρα 08:45 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, η δεύτερη ενημερωτική εκδήλωση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Σπάρτης κατά των χημικών όπλων. Ομιλητής αυτή τη φορά ήταν ο Καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Ευάγγελος Γιδαράκος, ο οποίος είναι και Διευθυντής του Εργαστηρίου Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων.


Ο κ. Γιδαράκος με εκλαϊκευτικό τρόπο παρουσίασε πολλά και άγνωστα τεχνοκρατικά στοιχεία που αφορούν τα χημικά όπλα και τους τρόπους εξουδετέρωσής τους, εστιάζοντας κυρίως στην πιλοτική  μέθοδο της «υδρόλυσης εν πλω», που επέλεξε ο ΟΗΕ με την ισχυρή πίεση των ΗΠΑ, βάζοντας σε κίνδυνο το θαλάσσιο οικοσύστημα της Μεσογείου και όχι μόνο. Ο ομιλητής καταλόγισε σοβαρές  ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά και σε οικολογικούς φορείς όπως η GREEN PEACE για την παθητική στάση που έχουν κρατήσει έως τώρα.


Παρά το ακατάλληλο της περιόδου και της ημέρας οι συμπολίτες μας συμμετείχαν μαζικά και σ’ αυτήν την εκδήλωση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον ομιλητή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα τους βρισκόταν και ο νέος Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης. Το γεγονός αυτό είναι αρκούντως ενθαρρυντικό για την εποχή την οποία ζούμε που έχει ως χαρακτηριστικά την αποχή από συλλογικές διεργασίες, τον εφησυχασμό, τη μετάθεση ευθυνών και την παθητικοποίηση.

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία δεσμεύτηκε να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας και αν χρειαστεί να επανέλθει με μια νέα κινητοποίηση. 
-----------------------------------
Πηγή: notospress.gr
-----------------------------------