Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Δελτίο τύπου 21/03-07-2014 Σωματείου ΑμεΑ Ν. Λακωνίας - πεπραγμένα ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης μελών

Προς: Μ.Μ.Ε.
Αρ. Πρωτ. : 21

Σπάρτη, 03 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με ειδικές ανάγκες Ν. Λακωνίας σας ενημερώνει για τα πεπραγμένα της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών του η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 στις 12:00 μ.μ. στην έδρα του Σωματείου στη Βαμβακού Λακωνίας.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο καταστατικό το οποίο διέπει τη λειτουργία του Σωματείου μας, εάν στην πρώτη συγκέντρωση σε ΓΣ των μελών του Σωματείου δεν διαπιστωθεί απαρτία, πραγματοποιείται δεύτερη συγκέντρωση όπου η απαρτία διαπιστώνεται με όσα μέλη είναι παρόντα και όσα έχουν εκφράσει την άποψη τους και έχουν εγκρίνει τα πεπραγμένα με συστημένη επιστολή που έχουν στείλει στο Σωματείο.
 
Έπειτα από τη διαπίστωση της απαρτίας, ομόφωνα εκλέχθηκε πρόεδρος της ΓΣ ο κ. Γλύπτης Γ., αντιπρόεδρος ο κ. Γλύπτης Π. και γραμματέας ο κ. Αργειτάκος Ι. Στη συνέχεια αναγνώστηκε η ημερήσια διάταξη των θεμάτων της ΓΣ.

Για τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό του έτους 2013 ο λόγος δόθηκε στον ταμία του Σωματείου, κ. Γιόκαρη Ευάγγελο.
Για τον απολογισμό των πεπραγμένων ο λόγος δόθηκε στον πρόεδρο του Σωματείου, κ. Αλεξανδράκη Παναγιώτη.
Ακολούθησε σύντομη αναφορά σε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Σωματείου για το πρώτο εξάμηνο του 2014 και για τον προγραμματισμό των δράσεων του υπολοίπου του τρέχοντος έτους.
 
Ο πρόεδρος της ΓΣ ζήτησε την έγκριση του σώματος της ΓΣ για τον ετήσιο απολογισμό (οικονομικό & πεπραγμένων) του έτους 2013 και για τον προϋπολογισμό του έτους 2014. Το σώμα ενέκρινε ομόφωνα τους απολογισμούς και τον προϋπολογισμό του 2014, απαλλάσσοντας το Δ.Σ. των
ευθυνών του. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση των θεμάτων τα οποία προτάθηκαν από τα μέλη της ΓΣ.
 
Ήταν σαφής η αγωνία και η ανησυχία των μελών για την υπάρχουσα κατάσταση, με κύρια ζητήματα την λειτουργία των επιτροπών του ΚΕΠΑ, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις μειώσεις επιδομάτων και συντάξεων, την καθυστέρηση έκδοσης εγκυκλίου για το πρόγραμμα διανομής
τροφίμων, αλλαγές επί τω χείρω σε φορολογικά θέματα και άλλα. 

Με το πέρας της συζήτησης αυτών, ο πρόεδρος της ΓΣ κήρυξε το πέρας της.
Κατόπιν, με τη συνοδεία των φιλόξενων μελών του Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Βαμβακούς «Νέα ζωή» και κατοίκων, ακολούθησε περιήγηση στον πανέμορφο οικισμό σε όποια σημεία ήταν προσβάσιμα για ΑμεΑ. 

Κατά την περιήγηση αυτή διαπιστώθηκαν και καταγράφηκαν προβλήματα προσπελασιμότητας σε υποδομές, και έγινε προεργασία για τις απαραίτητες παρεμβάσεις για την επιδιόρθωσή τους οι οποίες μπορούν να δώσουν σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες τη δυνατότητα περιήγησης στο χωριό και γενικότερα ταχύτερη και ασφαλέστερη διάβαση. 

Το Δ.Σ. παρέθεσε ελαφρύ γεύμα στα μέλη του, το οποίο ολοκληρώθηκε με την ευγενική προσφορά γλυκισμάτων από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Βαμβακούς «Νέα ζωή», τους οποίους το ΔΣ ευχαριστεί.
Επίσης ευχαριστούμε το ραδιοταξί Σπάρτης «ο Λεωνίδας» για την άριστη συνεργασία με το Σωματείο μας και για την ειδική προσφορά τους η οποία συνέβαλε στην πραγματοποίηση της γενικής μας συνέλευσης.
Τέλος, ευχαριστούμε όλα τα μέλη του Σωματείου μας για την στήριξη που παρέχουν στο Δ.Σ. σε μια εποχή όπου μόνο η δύναμη των πολλών, ο συντονισμός των προσπαθειών μας και η ενίσχυση μας από το σύνολο της κοινωνίας μπορούν να ανακόψουν την πτωτική τάση σε όλα τα ζητήματα που
αφορούν το δύσκολο χώρο της αναπηρίας.

Μετά Τιμής
Το Δ.Σ.