Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ : Γεμιστά: 13 ευρώ,Φραπέ παγωτό: 8,5 ευρώ, τυρόπιτα: 6 ευρώ, μοσχαράκι 19 ευρώ!

Απίστευτης έκτασης αισχροκέρδεια κυρίως στις τουριστικές περιοχές, η οποία προκαλεί μεγάλη ζημιά στην εικόνα του ελληνικού τουρισμού διαπιστώνουν καθημερινά Ελληνες και ξένοι τουρίστες.
 
Μετά τον περιπτερά της Ακρόπολης, ο οποίος πωλούσε 3 ευρώ το νερό και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 2.000 ευρώ, νέες περιπτώσεις τιμοκαταλόγων – φωτιά έρχονται στο φως και προκαλούν αντιδράσεις. 
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, στην παραλιακή, σε τουριστικά σημεία δίπλα σε αρχαιολογικούς χώρους, οι τιμές είναι εξωφρενικές, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα καταστήματα δεν κόβουν αποδείξεις.
 
Χαρακτηριστικά παραδείγματα τιμοκαταλόγου:
  • Φραπέ με παγωτό - 8,50 ευρώ
  • Irish Coffee - 9,00 ευρώ
  • Γεμιστά -13 ευρώ
  • Χωριάτικη σαλάτα - 8 ευρώ
  • Μοσχαράκι με πατάτες -19 ευρώ
  • Ενα κομμάτι τυρόπιτα -6 ευρώ
Οι τιμές αυτές είναι με ΦΠΑ στο 13%, ενώ, παράλληλα, τουρίστες και παραθεριστές τονίζουν ότι η έκδοση απόδειξης παραμένει σε αρκετές περιπτώσεις μυστήριο.
 
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, εξωφρενικά υψηλές είναι οι τιμές και για τα τουριστικά καταλύματα. Ειδικά για όσους δεν έχουν κλείσει τις διακοπές τους βρίσκονται αντιμέτωποι με εξωφρενικά υψηλές απαιτήσεις των ιδιοκτητών ξενοδοχείων και κατοικιών. 
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι ειδικά στα νησιά η εύρεση δωμάτια κάτω από 90 ευρώ για τον Αύγουστο μοιάζει με… καλοκαιρινό θαύμα. Κάπως καλύτερη είναι η κατάσταση στην ηπειρωτική Ελλάδα και ειδικά στις περιοχές που έχασαν μεγάλο αριθμό Ρώσων τουριστών, όπως π.χ. στην Χαλκιδική.
------------------------------------------
Πηγή:  newsmessinia.blogspot.com
------------------------------------------