Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Π.Ε.ΝΗΣΩΝ








ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                               Πειραιάς 16 - 4 - 2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Ταχ.Δ/νση: Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κώδ:. 18531
Τηλέφ.: 213- 20 73 724
FAX: 213- 20 73 749
Πληροφορίες: Ελένη Σταθοπούλου
                                               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                               
                    Εννέα νέες προγραμματικές συμβάσεις χρηματοδότησης έργων
              και δύο δημοπρατήσεις νέων έργων την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων


Κατά την χθεσινή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, εγκρίθηκαν εννέα (9) προγραμματικές συμβάσεις χρηματοδότησης έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων. Επίσης δημοπρατήθηκαν επιτυχώς δύο (2) νέα έργα για την Αίγινα. Συγκεκριμένα:

Α) Προγραμματικές Συμβάσεις

1.   ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΤΑΠΗΤΑ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΙΓΙΝΑΣ
      Προϋπολογισμός: 1.000.000 ευρώ
Με το έργο αυτό πρόκειται να γίνει η αντικατάσταση του τεχνητού χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού γηπέδου της Αίγινας και εγκατάσταση νέου ελαστικού τάπητα στον στίβο περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου. Παράλληλα θα κατασκευαστεί δίκτυο απορροής ομβρίων με γραμμική τοποθέτηση καναλιών μεταξύ αγωνιστικού χώρου και στίβου, κυρίως για την απομάκρυνση των ομβρίων του ελαστικού τάπητα, ο οποίος δεν είναι υδροπερατός.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και η χρηματοδότησή του θα γίνει από πιστώσεις της Περιφέρειας Αττικής.

2.   ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ
      Προϋπολογισμός: 250.000 ευρώ
Το έργο αφορά εργασίες βελτίωσης της βατότητας των οδοστρωμάτων στις Δημοτικές Κοινότητες Αίγινας, Μεσαγρού, Βαθέως και  Κυψέλης του Δήμου Αίγινας  συνολικού μήκους 1.252 μέτρων
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 250.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και η χρηματοδότηση θα γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΟΜΕΔΙ.

3.   ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Προϋπολογισμός: 500.000 ευρώ
Το έργο αφορά εργασίες συντήρησης των οδών στο Δήμο Σαλαμίνας, συνολικού εμβαδού 20. 000 τ. μ. καθώς και διαγραμμίσεις συνολικού μήκους 8.000 μέτρων. Οι εργασίες θα γίνουν κυρίως στις οδούς: Αγ. Νικολάου, Λ. Ρέστη, Παραλία Βασιλικών, Λ. Ηλιακτής, Αγ. Αθανασίου, Λ. Περιστερίων, Μαραθώνος, Πλαστήρα, Μεθώνης, Μπουμπουλίνας και Δ. Ζαφείρη.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 500.0000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου  Φ.Π.Α. και η χρηματοδότηση θα γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΟΜΕΔΙ.

4.   ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
      Προϋπολογισμός: 500.000 ευρώ
Το έργο αφορά εργασίες συντήρησης οδών στο Δήμο Σαλαμίνας, τσιμεντόστρωσης συνολικού εμβαδού 8.280 τ. μ. καθώς και ασφαλτοστρώσεις συνολικού εμβαδού 4.070 τ. μ. Οι εργασίες θα γίνουν κυρίως στις οδούς: Αγ. Ειρήνης, Δημοκρατίας, Ηλ. Βιλλιώτη, Ευκλείδη Πάλλα, Πάροδος Αμπελακίων, Αμάλθειας, Κανάρη, Αγ. Νικολάου, Μακεδονίας, Βασιλείου Τενέδου, Λακωνίας, Π. Μελλά, Στρόφαλου, Αγ. Μαύρας, Αρχ. Κοτσίκου, Εσπερίδων, Αγ. Ιεροθέου, Ν. Πλαστήρα, Κύμης, Χίου.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 500.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και η χρηματοδότησή του θα γίνει από πιστώσεις της Περιφέρειας Αττικής.

5.   ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΨΗΦΤΑΣ, Δήμου Τροιζηνίας
      Προϋπολογισμός: 500.000 ευρώ
Αντικείμενο του έργου είναι η αντικατάσταση της υφιστάμενης κατεστραμμένης γέφυρας με νέα, ακριβώς στην ίδια θέση που βρίσκεται η παλιά γέφυρα και με ίδια περίπου γεωμετρικά χαρακτηριστικά. Η νέα γέφυρα θα κατασκευασθεί από οπλισμένο σκυρόδεμα, θα είναι δύο ανοιγμάτων μήκους 7,00 μέτρων το καθένα. Προβλέπεται πλάτος οδοστρώματος επί της γέφυρας 5,10 μέτρα και πεζοδρόμια εκατέρωθεν πλάτους 1,70 μέτρου, προστατευμένα από στηθαία ασφαλείας.        Επίσης προβλέπεται και η κατασκευή νέων μεταλλικών θυροφραγμάτων για τον έλεγχο εισροής - εκροής των υδάτων από και προς τη λιμνοθάλασσα. Με την κατασκευή του έργου θα επιτευχθεί η αποκατάσταση της κυκλοφορίας της δημοτικής οδού που εξυπηρετεί τόσο τις κινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών όσο και τις αγροτικές δραστηριότητες.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 500.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και η χρηματοδότησή του θα γίνει από πιστώσεις της Περιφέρειας Αττικής.

6.   ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ
      Προϋπολογισμός: 150.000 ευρώ
Το έργο αφορά εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου στη Τοπική Κοινότητα Καρατζά, Τοπική Κοινότητα Λουτρόπολης Μεθάνων και στη Δημοτική Κοινότητα Γαλατά (σε ανώνυμη οδό και στο δρόμο Λάκα Μπέλεσι, τμήμα από όρια Δήμου Πόρου προς Τροιζηνία).
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται με το ΦΠΑ στο ποσό των 150.000 ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΟΜΕΔΙ.

7.   ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΑ (Περί τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου)
      Προϋπολογισμός: 170.000 ευρώ           
Αντικείμενο του έργου είναι η διαμόρφωση - ανάπλαση της πλατείας περί τον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Γαλατά, στο Δήμο Τροιζηνίας, συμπεριλαμβανομένων και μικρότερης κλίμακας επεμβάσεων τόσο για την προστασία του κτίσματος του Ι. Ναού όσο και για την αποκατάσταση του οδοστρώματος της οδού που εξυπηρετεί την σύνδεση του χώρου της πλατείας με την παραλιακή οδό του Γαλατά.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 170.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και η χρηματοδότησή του θα γίνει από πιστώσεις της Περιφέρειας Αττικής.

8.   ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ ΜΕ ΚΥΒΟΛΙΘΟΥΣ
      Προϋπολογισμός: 455.100 ευρώ
Το έργο αφορά την επίστρωση δημοτικών δρόμων με κυβολίθους και συγκεκριμένα:
Το δρόμο από Λιμάνι Σκάλας προς Σκληρή εμβαδού 2.770 τ. μ., το δρόμο από το ιατρείο της Σκάλας έως τα όρια των παλαιών πλακ/σεων εμβαδού 1.510 τ. μ. (Ο δρόμος αυτός  καταλήγει στο χώρο του parking εμβαδού 990,00 τ. μ. (23,00X43,00), το οποίο είναι τσιμεντοστρωμένο και θα ασφαλτοστρωθεί) καθώς και τους ασφαλτοστρωμένους  δρόμους από το Λιμάνι Μεγαλοχωρίου μέχρι τον Ιερό ναό της Ζωοδόχου Πηγής και από το ιατρείο της Σκάλας μέχρι την παραλία.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 455.100 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και η χρηματοδότησή του θα γίνει από πιστώσεις της Περιφέρειας Αττικής.

9.   ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ
Προϋπολογισμός: 150.000 ευρώ
Το έργο αφορά ασφαλτοστρώσεις οδών του Δήμου Αγκιστρίου, των Οικισμών Μεγαλοχωρίου, Σκάλας και Λιμεναρίων καθώς επίσης στον δρόμο από την Πυροσβεστική προς τους Αγίους Πάντες, τον δρόμο προς Δραγονέρα, όπου θα γίνει καθαρισμός υπάρχουσας  τάφρου μήκους περίπου 160 μέτρων.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται με το ΦΠΑ στο ποσό των 150.0000 ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΟΜΕΔΙ.


Β)  Δημοπρατήσεις νέων έργων

Διεξήχθησαν με επιτυχία για το Νησί της Αίγινας, οι παρακάτω δύο διαγωνισμοί κατασκευής νέων έργων:
1.      Δημοπρατήθηκε το έργο «Κατεπείγουσες εργασίες προστασίας Ιεράς Μητροπόλεως Κοιμήσεως Θεοτόκου Αίγινας - Πρώτου Ελληνικού Βουλευτηρίου», Προϋπολογισμού 130.000 ευρώ.
Το έργο αφορά κυρίως σε εργασίες προστασίας του Ναού από την εισροή των ομβρίων υδάτων, με ανακατασκευή της επικεράμωσης των στεγών μετά την αφαίρεση των παλιών κεράμων και τη επίστρωση στεγανωτικής μεμβράνης. Με τις εργασίες αυτές προστατεύονται οι τοξωτές λίθινες κατασκευές των επί μέρους στεγών αλλά και ο αξιόλογος αγιογραφικός διάκοσμος του ναού. Επίσης αποκαθίσταται και ο διάκοσμός από τα τραβηχτά επιχρίσματα των όψεων του ναού, τα οποία είχαν αποκολληθεί. Οι όλες εργασίες θα γίνουν με την εποπτεία της Α΄ ΕΒΑ.
Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις της Περιφέρειας Αττικής.

2.      Δημοπρατήθηκε το έργο «Ανακατασκευή Λιθόκτιστου τοίχου Δημοτικού Γηπέδου Αίγινας», Προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.
Το έργο αφορά στην ανακατασκευή τμήματος περίπου 90 μέτρων του τοίχου της περιτοίχισης του γηπέδου της Αίγινας. Ο τοίχος αυτός είχε καταρρεύσει, η δε ανακατασκευή του αποτελεί προϋπόθεση για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, δήλωσε σχετικά:
«Η Περιφέρεια Αττικής δεν σταματά να λειτουργεί, όπως θέλουν κάποιοι, αλλά δουλεύει κάθε μέρα συνεχίζοντας το έργο της με παρεμβάσεις που υπηρετούν τους πολίτες. Με τις επιτυχείς δημοπρατήσεις έργων και τις νέες προγραμματικές συμβάσεις νέων έργων με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, δείχνουμε ότι δουλεύουμε για τους πολίτες των Περιφερειακής Ενότητας Νήσων… και δεν τους δουλεύουμε όπως κάνουν άλλοι».