Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

"Η ...... Κόντρα...!!!!!!"

Με πολύ προσοχή παρακολούθησα χθες βράδυ την συνέντευξη του κ. Μιχάλη Πρωτοψάλτη, Αντιδημάρχου, στο AdelinFM, σχετικά με θέματα που άπτονται των προσεχών εκλογών.

Λογικά πολλά ερωτήματα και απαντήσεις περιστράφηκαν στα καθημερινά τρέχοντα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους και όντως η περιγραφή και αντιμετώπιση τους ανταποκρίνεται στην αλήθεια.

Βέβαια αρκετά θέματα είναι χρόνια προβλήματα του νησιού αλλά πιστεύω ότι θέματα σαν την έλλειψη κάποιων λαμπτήρων δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης είτε ακόμη επίκρισης της λειτουργίας του Δήμου, καθώς για το ζήτημα αυτό πρέπει να υπάρχει αρμόδιος υπάλληλος και υπηρεσία η οποία είναι και υπεύθυνη για την ομαλή αποκατάσταση αυτού του θέματος.

Ακόμη πιστεύω ότι η συνεχής αναφορά σε δρόμους και δρομάκια δείχνει ότι δυστυχώς δεν έχουμε ξεφύγει καθόλου από την δεκαετία του 50-60 όπου ο τότε εκάστοτε πρόεδρος της κοινότητας αντιμετώπιζε την οργή των κατοίκων στο τοπικό καφενείο, είτε γιατί ο τάδε γείτονας "έκανε μπασιά από το δικό του σύμπορο", είτε γιατί του ρίξανε τις πέτρες από τον τοίχο στην τάδε στροφή με το φορτηγό του δείνα.... και πάει λέγοντας...

Οπωσδήποτε αναφέρθηκαν και πολύ σημαντικά θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά μόνο σε εξέλιξη και πάντοτε καλυπτόμενα από την αιώνια ελληνική δικαιολογία "ότι ναι μεν εμείς προχωράμε αλλά ξέρετε η ..γραφειοκρατία μας καθυστερεί..."

Όλη η συνέντευξη περιστράφηκε σε προεκλογικό πλαίσιο με αναφορές ακόμη και σε έργα όπως π.χ. την εγκατάσταση κεραιών Wi-Fi, έργο κυβερνητικού προγραμματισμού από το αρμόδιο υπουργείο, που ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρθηκε ότι έγινε κατόπιν παρεμβάσεως του Δήμου.....

Ακόμη στα έργα που έγιναν αναφέρθηκαν και οι οπτικές ίνες του ΟΤΕ και ίσως και κάποια άλλα που απλά έγιναν είτε από κρατική είτε από ιδιωτική πρωτοβουλία.

Δεν θα υποτιμήσω τα έργα που πράγματι έγιναν και που πάντα έχω αναφέρει και παρουσιάσει εκτενώς μέσα από αυτές τις σελίδες και κανείς δεν πρέπει να τα υποτιμήσει είτε να τα ξεχάσει.

Το κύριο όμως διακύβευμα είναι απλό και πρέπει να γίνει κατανοητό. Τα ερωτήματα είναι α) Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Δήμος σήμερα β) Τι χρειάζεται την επόμενη 5ετία να προγραμματισθεί γ) Τι μπορεί από αυτά που θα προγραμματισθούν να περατωθεί δ) Πως θα γίνει και πως θα περατωθεί.

Δυστυχώς είναι ερωτήματα στα οποία δόθηκαν ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ελάχιστες απαντήσεις.
Η περιστροφή στα ίδια και τα ίδια και η συνεχής αντιπαράθεση με αλληλοχτυπήματα και κατηγορίες και δικαστικές αντεγκλήσεις δεν φέρνει αποτελέσματα αλλά ούτε πρόοδο. Απλά τελματώνει και υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τις υπάρχουσες καταστάσεις και στο τέλος απομένει μόνο κάποια Πύρρεια νίκη για το άμεσο περιβάλλον του καθενός...

Σαν επιστέγασμα της συνέντευξης άκουσα κάτι που πραγματικά με ξένισε υπερβολικά... Άκουσα τις λέξεις, σε ότι αφορά τον προεκλογικό αγώνα, "Είμαστε σε διαρκή ...Κόντρα.."

Δηλαδή κ. Αντιδήμαρχε, αλλά και λοιποί διεκδικητές της ψήφου του Κυθηραϊκού λαού, πρόκειται περί "οπαδικής αντιπαλότητας" ;;;;  Όπως δηλαδή λέμε ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός η ΠΑΟ-Ολυμπιακός κ.λ.π. ;;;;  Μήπως θα πρέπει να οργανωθούν και οι οπαδοί και να μετατραπούν σε χούλιγκαν ;;;

Ειλικρινά δεν γνωρίζω τελικά εάν πρέπει καν να πλησιάσουν τις κάλπες οι ψηφοφόροι τις αντίστοιχες ημερομηνίες των εκλογών.

Δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν να αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου που έχει συνηθίσει να ακούει συνέχεια παραμύθια και να πηγαίνει να ψηφίζει είτε ρομποτικά είτε από υποχρέωση είτε από συνήθεια. Κανείς δεν διαβάζει κανείς δεν συγκρίνει κανείς δεν σκέπτεται το μέλλον. Έχει μάθει ότι ο τάδε είναι "άλλου κόμματος" και τον απορρίπτει ασυζητητεί χωρίς να εξετάσει ούτε ποιός είναι ούτε τι μπορεί να προσφέρει στον τόπο, αρκεί ότι είναι με τους "άλλους"....

Έτσι βαδίζουμε και έτσι πορευόμαστε και ύστερα κλαίμε και αγανακτούμε για τα χάλια που έχουμε φτάσει.

Εγώ θα παραμείνω σαν παρατηρητής σε αυτή την "Κόντρα" μέχρι να γίνει αντιληπτό ότι "Το γινάτι βγάζει μάτι" και να υπάρξει κάποια λογική αντιπαράθεση με προγράμματα θέσεις και σκοπούς σε όσες παρατάξεις τελικά σχηματισθούν και κατέλθουν ολοκληρωμένες στο προσεχή εκλογικό αγώνα χωρίς "ΕΓΩ" αλλά με το "ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ"....
--------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------