Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Το Γιοφυράκι του Άη-Γιαννιού

Επικίνδυνο είναι το μικρό γεφύρι του Άη-Γιαννιού στο Καψάλι. Όπως μπορούμε να δούμε και στις φωτογραφίες το γεφύρι δεν έχει προστατευτικό στηθαίο όπως θα έπρεπε ούτε και μπάρες.


Από το γεφύρι αυτό περνάει όλη η κίνηση προς και από το Καψάλι. Ας μην ξεχνάμε ακόμη το πέρασμα του λεωφορείου με τα παιδιά του σχολείου καθώς και τα Πούλμαν με τους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας είτε από τουριστικά πλοία είτε ως επισκέπτες από άλλα σημεία του νησιού.
Τέλος τα φορτηγά ανεφοδιασμού των καταστημάτων του Καψαλιού ακόμη και βαρύτερα οχήματα που εκτελούν διάφορες εργασίες στο Καψάλι.


Η κακή κατάσταση του οδοστρώματος της γέφυρας, όσο οδόστρωμα υπάρχει δηλαδή, συν το χώμα που έχει επικαθήσει στην άσφαλτο δημιουργούν προϋποθέσεις για ατύχημα.

Με την έλλειψη του στηθαίου, μια στραβοτιμονιά είναι αρκετή για να οδηγήσει το όχημα στο ρέμα.

Τα νερογλύματα στην βάση και το σαθρό τοιχίο υποστήριξης δημιουργούν ερωτηματικά για το πόσο θα αντέξουν ακόμα.

Πέρα από πολιτικά και εκλογικά επιχειρήματα υπάρχει πάντα και η καθημερινή ανάγκη. Ίσως μια επείγουσα έκκληση προς την αρμόδια τεχνική υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας με την ένδειξη "Επικίνδυνο" να προσέλκυε αμέσως το ενδιαφέρον και την προσέλευση αρμόδιου δομικού επιστήμονα ώστε να εκτιμηθεί κατάλληλα η στερεότητα και καταλληλότητα του γεφυριού.


Σαν σελίδα προτιμούμε να περιγράφουμε και να επισημαίνουμε καταστάσεις και να μην αναφερόμαστε σε ατυχήματα που συμβαίνουν από τις καταστάσεις αυτές.
-----------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτό Γιώργος Σάμιος
-----------------------------------------------------