Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Παρέμβαση των μαθητών του Λυκείου Κυθήρων και του Λυκειάρχη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ 


                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση των μαθητών του Λυκείου Κυθήρων και του Λυκειάρχη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αντιπροσωπεία μαθητών του Λυκείου Κυθήρων με επικεφαλής τον Λυκειάρχη Δημήτρη Φατσέα επισκέφθηκε, μετά από σχετική πρόσκληση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 25, 26, 27 /03/2014 και είχε σειρά επαφών με ευρωβουλευτές και παράγοντες του  Ευρωκοινοβουλίου. Την πρωτοβουλία υποστήριξε το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών υπό την προεδρία του κ. Λευτέρη Κεχαγιόγλου και συμμετείχαν επίσης αντιπροσωπείες από τα Λύκεια Κέας, Σκύρου και Σπετσών.

Συγκεκριμένα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν με τους Ευρωβουλευτές κ. Σταυρακάκη και κ. Δανέλλη όπως επίσης με τον Δ/ντή της τηλεόρασης του Ευρωκοινοβουλίου (Europarl TV) συμπατριώτη μας κ. Γιώργο Κασιμάτη. 

Ξεναγήθηκαν στο διαδραστικό κέντρο ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Parliamentarium).
Έγιναν Ενημερωτικές συναντήσεις εργασίας με τους συνεργάτες της Επιτρόπου της Κύπρου κ. Βασιλείου αρμόδιας για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία και με τους συνεργάτες της Επιτρόπου της Ελλάδας κ. Δαμανάκη αρμόδιας για τη Θαλάσσια Πολιτική και την Αλιεία.

Περαιτέρω οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε συζήτηση  στρογγυλής τραπέζης με τον ευρωβουλευτή κ. Σταυρακάκη και τον κ. Κεχαγιόγλου.

Σε όλες τις παραπάνω συναντήσεις οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και να θέσουν ερωτήματα, να εκφράσουν απόψεις και να πάρουν απαντήσεις για τα μεγάλα θέματα που τους αφορούν ως πολίτες της Ευρώπης όπως την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό καθώς επίσης και για τα επιτακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μικρά νησιά τα οποία ασφαλώς αποτελούν την ιδιαίτερη πατρίδα των επισκεπτών μαθητών.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από το σχετικό βίντεο.