Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Πρόσθετες καταγγελίες για ακατάλληλο στο νερό στην Αγία Πελαγία

Νέες καταγγελίες για την ποιότητα του νερού στην Αγία Πελαγία κατακλύζουν το διαδίκτυο.

Από την τελευταία μας δημοσίευση μέχρι σήμερα το νερό εξακολουθεί να έχει την ίδια χροιά της πορτοκαλάδας, πιθανόν προερχόμενης από εισροή στο δίκτυο προσμίξεων με χώμα η άλλα ακατάλληλα υλικά, λόγω φθοράς των σωληνώσεων.

Εννοείται ότι ΟΥΔΕΙΣ πρέπει να πίνει αυτή την ποιότητα του νερού διότι είναι πιθανόν να προκαλέσει είτε πρόσκαιρα είτε μακροχρόνια προβλήματα σε νεφρούς και στομάχι.

Και είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα στα οικιακά πλυντήρια η όποιες άλλες συσκευές είναι συνδεδεμένες.


Πιστεύω ότι στην όλη υπόθεση καιρός είναι να ενημερωθεί η αρμόδια υγειονομική υπηρεσία της Περιφέρειας και να ενεργήσει τα δέοντα.

Ας μην λησμονούμε ότι ήδη η τουριστική περίοδος αρχίζει λόγω πρωϊμου Πάσχα και θα είναι πραγματικά καταστροφικό εάν το θέμα δεν αντιμετωπισθεί άμεσα και αποτελεσματικά.

Η εξαγγελία του έργου της κατασκευής δικτύου ύδρευσης στην Αγία Πελαγία είναι εποικοδομητική μεν αλλά το υπάρχον πρόβλημα ουσιαστικά αφήνει τους κατοίκους χωρίς χρήση νερού λόγω της ακαταλληλότητας του.

Πρώτα λοιπόν αποκατάσταση για να έχει ο κόσμος νεράκι και ευπρόσδεκτη πάσα περαιτέρω βελτίωση και ανανέωση του δικτύου.

Τελειώνοντας θα ήθελα να προσθέσω ότι η συνέχιση αυτής της κατάστασης δεν καταστρέφει μόνο τις οικιακές συσκευές αλλά και τις αντλίες μεταφοράς του νερού στις δεξαμενές αποθήκευσης καθώς και της παροχής προς το οικιακό δίκτυο.
-------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
-------------------------------