Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Σχόλια και Απαντήσεις για το Δημοσίευμα μας "Πρόσθετες καταγγελίες για ακατάλληλο στο νερό στην Αγία Πελαγία"

Για το χθεσινό μας δημοσίευμα δεχθήκαμε κάποια σχόλια στο διαδίκτυο τα οποία δημοσιεύουμε για την κρίση των αναγνωστών μας, και στην συνέχεια δίνουμε τις απαντήσεις και όποιες πληροφορίες η επεξηγήσεις είναι δυνατόν:

Στην περιγραφή λοιπόν που δώσαμε σχετικά με την ποιότητα και καταλληλότητα του νερού στην Αγία Πελαγία σχολίασαν στο κοινωνικό δίκτυο ως εξής:




Πρίν συνεχίσουμε και απαντήσουμε συγκεκριμένα στα θέματα θα παρακαλούσαμε τον κ. Πρωτοψάλτη και τον κ. Χατζηγιάννη να κάνουν τον κόπο και να διαβάσουν λιγάκι το άρθρο της κ. Αθηνάς Μαυρίδου καθηγήτριας Μικροβιολογίας σχετικά με τους κινδύνους της κατνάλωσης μολυσμένου νερού και τις απαραίτητες προφυλάξεις που χρειάζονται.



Και αφού διαβάσουν προσεχτικά τα όσα αναφέρει η έγκριτη επιστήμων, θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώσει ο κ. Χατζηγιάννης, σαν υπερασπιστής της παρούσας Δημοτικής παράταξης, που ανακάλυψε ότι η σελίδα μας ασχολείται με ψηφοθηρικά θέματα και όχι με θέματα που αφορούν την καθημερινή ζωή και τα προβλήματα του Κυθηραϊκού λαού ;;;;;

Δεν υπάρχουν κ. Χατζηγιάννη ψηφοθηρικά θέματα ούτε κάποιος από την σελίδα μας είναι υποψήφιος για κάποιο θώκο η κάποια καρέκλα , που ίσως θεωρείται σαν ανθυποψήφιό σας, εάν έχετε σκοπό να πολιτευτείτε με οιαδήποτε παράταξη.

Η σελίδα αυτή από την ίδρυση της μέχρι σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με τα θέματα του Κυθηραϊκού καθημερινού βίου ΑΝΕΥ ουδεμίας οικονομικής η πολιτικής διάθεσης. Και εάν η ποιότητα του νερού στο μυαλό σας φαντάζει σαν ψηφοθηρικό πυροτέχνημα και η υγεία και η καθημερινότητα των κατοίκων της Αγίας Πελαγίας και των οικισμών που υποφέρουν από την κατανάλωση αυτού του είδους του νερού αποτελεί για εσάς πολιτικό πυροτέχνημα για εμάς αποτελεί ακόμα μία ανάδειξη ενός θέματος ταλαιπωρίας των κατοίκων. 

Προσέξτε λοιπόν τις εκφράσεις σας και παρακαλούμε προσέξτε ότι τονίζουμε ιδιαίτερα ότι πρέπει να ληφθεί άμεση μέριμνα ώστε το θέμα να μην αποτελέσει πρόβλημα εν όψει της αρχόμενης τουριστικής περιόδου και επηρεάσει καθ'οιονδήποτε τρόπο την φήμη και την προσέλκυση επισκεπτών στο υπέροχο αυτό τουριστικό θέρετρο της Αγίας Πελαγίας.

Όσο για την διασπορά ψευδών ειδήσεων και στοιχείων κ. Πρωτοψάλτη ειλικρινά λυπάμαι προσωπικά που χρησιμοπιείτε εσείς τέτοια έκφραση για την σελίδα μας. 

Δηλαδή κ. Πρωτοψάλτη οι φωτογραφίες που πρωτοδημοσιεύσαμε από τον κ. Κίτσιο και οι φωτογραφίες με τα ποτήρια το νερό που δημοσιεύθηκαν στην σελίδα του AdelinFM και αναδημοσιεύσαμε και προέρχονται από τους κατοίκους της Αγίας Πελαγίας προέρχονται από κάποιο photoshop που μας ξεγέλασε ;;;;  

Και αλήθεια η παραδοχή από τον κ. Νίκο Μεγαλοκονόμο τον έτερο Αντιδήμαρχο στην πρόσφατη συνέντευξη του στο AdelinFM ότι αντίκρυζε ένα ποτήρι με "πορτοκαλάδα", αντί για νερό, είναι και αυτό ψευδές ;;;; 

Και τέλος η παραδοχή του Δημάρχου κ. Κουκούλη στην τελευταία συνέντευξη του στο AdelinFM πάλι, σε σχετική ερώτηση περί ποιότητας νερού, ότι πρόκειται για πρόσκαιρη κατάσταση λόγω επισκευών του δικτύου και πιθανής πρόσκαιρης εισροής λάσπης στο δίκτυομ η οποία όμως δεν είναι πρόσκαιρη αλλά συνεχής, είναι και αυτή ψέμματα ;;;;;

Όπως γνωρίζετε οι πληροφορίες και οι επανειλημμένες δημοσιεύσεις αυτής της σελίδας για το θέματα ύδρευσης είναι πάμπολλες και η προσωπική μου εμπειρία και επαγγελματική ιδιότητα, μου επιτρέπουν να έχω πολύ καλύτερη γνώση του θέματος. Καλό λοιπόν είναι να μην μεταφέρετε την οιανδήποτε πολιτική σχέση και προεκλογική εκστρατεία στο λεπτό θέμα της δημόσιας υγείας και ποιότητας ζωής των κατοίκων υπερασπιζόμενος ένα τομέα που είσαστε υπεύθυνος καθ' όλη την διάρκεια της θητείας σας στον Δήμο.

Ουδείς αμφιβάλλει ότι καταβάλλονται προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια για πολλαπλές επισκευές σε ένα πολύπλοκο και πεπαλαιωμένο υδρευτικό δίκτυο με διαχρονική εγκατάσταση δικτύων σωληνώσεων διαφορετικής αντοχής στις πιέσεις και αντλιοστάσια με παλιές και νεώτερες αντλίες δηλαδή ένα συνοθύλευμα δικτύου.

Για αυτό έχουμε επισημάνει και το τονίζουμε ακόμη μια φορά. Εάν δεν υπάρξει μία ολοκληρωμένη μελέτη για το συνολικό δίκτυο, σε τι κατάσταση ευρίσκεται και τι χρειάζεται για να αποκατασταθεί για τα επόμενα 20-30 χρόνια, δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει λύση στο πρόβλημα ύδρευσης του νησιού.

Οι ετήσιες αποσπασματικές μικροεπισκευές, οι διαρροές, τα χωλαίνοντα αντλιοστάσια, οι διαρρέουσες δεξαμενές και οι στερεύουσες γεωτρήσεις καθώς και τα τοπικά μόνον έργα δεν θα φέρουν αποτέλεσμα παρά πρόσκαιρο μόνο που σε λίγους μήνες θα ξεπεταχτεί πάλι σε κάποια άλλη κοινότητα σαν την λερναία ύδρα.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις μικροκομματικές παραθέσεις και την άγρα ψήφων μακρυά από το θέμα αυτό και ελπίζω να υπάρξει μια σωστή τοποθέτηση στο θέμα χωρίς παρωπίδες και μεθόδους της εποχής Τρικούπη. 

Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι πρώτο μέλημα είναι να βρεθεί και αποκατασταθεί η παροχή καθαρού νερού στις περιοχές που υφίστανται αυτή την ταλαιπωρία και να επισημάνουμε ότι ώσπου να αποκατασταθεί καλό θα είναι οι κάτοικοι να αποφεύγουν την χρήση του.
---------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
---------------------------------