Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΘΗΡΑ - Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης:


Η αλήθεια, είναι κάπου χαμένη ή κρυμμένη. Πολλοί την προσεγγίζουν γράφοντας, στην πράξη όμως απέχουν κι αυτοί, παρότι η αλήθεια είναι αυτονόητη! Είναι δικαίωμά μου, να μην υποφέρω τις κωλοτούμπες, γενικά, πολύ περισσότερο επειδή ΟΛΑ τα υποψήφια δημόσια πρόσωπα, έχουν διαπράξει τέτοιες, και το πιο λυπηρό, τις διαπράττουν και ΝΕΟΙ άνθρωποι, δηλαδή το ίδιο το μέλλον! Όμως, κωλοτούμπα του μέλλοντος σημαίνει παρελθόν!


…........................Μέχρι εδώ, όλοι θα αισθανθούν ότι συνεχίζοντας την ανάγνωση, θα είμαι άλλος ένας που θα πάρει το μέρος της άποψής τους. Εάν σκεφτήκατε έτσι, έστω κάπου βαθιά μέσα σας, ΜΗΝ συνεχίσετε την ανάγνωση!..............................

Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί!
Η αυτονόητη πρόταση είναι να ξεχάσουν οι καλύτεροι τα ελαττώματά τους και να συστρατευτούν! Όχι άλλα λόγια!

Άκουσα και διάβασα, ομιλίες-ημερίδες-γραπτά ρομαντικών ανθρώπων και σε κάθε περίπτωση υπέρμαχων των πράξεων και των ενεργειών τους, όμως δεν αναγνώρισα κάποιον ικανό καινούργιο Δήμαρχο εκεί μέσα, με αρκετά πρόσωπα κι «επιτελεία» μάλιστα, να πραγματοποιούν κωλοτούμπες με συχνότητα τσίρκου. Κι από κάτω τους, δεκάδες τα like των θεατών! Είδα πολίτες που «γνωρίζουν» καλά…και παρόλα αυτά…συμφωνούν!
 
Ακούω αντιπαραθέσεις σε βαθμό μονομαχίας, μεταξύ υπερπολύτιμων μονάδων για τον τόπο! Διαπιστώνω ότι τα προσωπικά οφέλη, οι ματαιοδοξίες και οι φιλοδοξίες παραμένουν το πρώτο σε ποσοστό κριτήριο επιλογής ψήφου και το πρώτο σε ποσοστό κριτήριο συμμετοχής στα κοινά!
Ευτυχώς, υπάρχουν κι εξαιρέσεις!

Πιο λιανά, γιατί με την ανάγνωση μέχρι εδώ, όλοι νομίζουν ότι είναι…όλοι:

Δεν μπορώ να φανταστώ, μία νέα Δημοτική αρχή, να σπαταλάει τα 2-3 πρώτα χρόνια της διοίκησης μέχρι να «μάθει τη δουλειά»! Το ζήσαμε και είδαμε πως είναι! Εάν υπήρχε μία αμόλυντη, εξαιρετική παράταξη, θα άξιζε τον κόπο. Με τα μέχρι τώρα εμφανισθέντα, δεν αξίζει!

Δεν μπορώ να φανταστώ, στελέχη όπως ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης που τον κρατούν τα πόδια του ακόμα, έχει όρεξη, γνωρίζει τη δουλειά κι έχει τις καίριες δημόσιες σχέσεις από τη θητεία του (δυστυχώς ακόμη και σήμερα απαραίτητες, εφόσον όλοι «ποθούμε» το καλό του τόπου μας), να μην είναι ενεργός διοικητής! Θα πρέπει κι εκείνος να διορθώσει τα λάθη του (ουδείς αναμάρτητος), να είναι δεκτικός στην κοινή γνώμη η οποία θα τον βοηθήσει στην αυτογνωσία - όπου χρειάζεται, και θα τον βοηθήσει στις αληθινές ανάγκες του τόπου – όσες δεν γνωρίζει. Και θα τον βοηθήσει στην αμερόληπτη κρίση της αναγκαιότητας πραγματοποίησης ενός αιτήματος!

Δεν μπορώ να φανταστώ, ο υπερ-πολύτιμος, ίσως ο μοναδικός με σπουδές πάνω στο αντικείμενο, νεότατος, δραστήριος κι εκείνος με μερικές καίριες δημόσιες σχέσεις, Στράτος Χαρχαλάκης, να μην είναι ενεργός από τη θέση της διοίκησης! Θα κατεβάσει λίγο τους τόνους, θα διορθώσει και μερικά χαρακτηριστικά επιθετικότητας, όχι για άλλο λόγο, επειδή δε φέρνουν αποτέλεσμα καλλίτερο από εκείνο που θα ερχόταν, ελλείψει αυτών των χαρακτηριστικών. Και είμαι σίγουρος ότι όλοι θα συμφωνούν μαζί του εάν κάτι είναι σωστό και θα διαφωνούν μαζί του εάν κάτι είναι λάθος και τότε, είμαι σίγουρος ότι κι εκείνος θα δεχτεί το λάθος του. Τα σωστά και τα λάθη, εύκολα τεκμηριώνονται, αλλά όχι μέσω facebook!

Δεν μπορώ να φανταστώ τον Δημήτρη Φατσέα και τον Δημήτρη Λουράντο να μην διοικούν (του πρώτου εκ των δύο, την τοποθέτηση, ίσως μερικοί δεν την ανέλυσαν όσο έπρεπε, κι ας υπάρχει από πίσω η προσωπική του φιλοδοξία: εξέτασε άραγε κάποιος, αν αυτή η φιλοδοξία αποσκοπεί σε σημαντική προσφορά για τον τόπο; Θα παράγει έργο; Σε τι διαφέρει άραγε, από τις φιλοδοξίες των παρατάξεων που θέλουν να διοικήσουν;)

Δεν μπορώ να φανταστώ για οποιοδήποτε θέμα, να μην ζητείται η γνώμη και η βοήθεια του Μανώλη Χάρου, ως συμβούλου, με ευρύ κοινωνικό κύκλο, η οποία θα λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν, για τους λόγους που ο ίδιος εκθέτει ζητώντας την ψήφο του Κυθηραϊκού λαού!

Απ’ την άλλη, δεν μπορώ να φανταστώ, ανθρώπους που μας έχουν αποδώσει την τιμή να επιλέξουν το νησί μας, να επενδύσουν σε αυτό και να συμμετέχουν στα κοινά, από οποιοδήποτε πόστο, ακόμη και με την παρουσία τους σε έναν τόπο που «κλαίγεται» για το πλήθος των μόνιμων κατοίκων, οι οποίοι έχουν χρήσιμες επαγγελματικές γνώσεις και κοινωνικό κύκλο, να τους αντιμετωπίζουμε οπωσδήποτε αλλιώς, πλην να τους στρώνουμε ένα κόκκινο χαλί από όπου περνούν, όπως στον Πάνο Χατζηγιάννη. Με αυτόν τον τρόπο θα φτάσουμε τις επτά χιλιάδες μόνιμους κατοίκους; (Εννοείται, εξαίρεση αποτελούν, όσοι αποδεδειγμένα έβλαψαν τον τόπο, με οιονδήποτε τρόπο! Αλλά αυτό δεν το πράττουν μόνο ξένοι προς τον τόπο…)

Δεν μπορώ να φανταστώ, τόσες άλλες χρήσιμες μονάδες και ειδικά νέους (μην συμπεράνετε αυτόματα, όπου νέος και μάλαμα! Μέγα λάθος!), να είναι χωρισμένοι σε αντίπαλες ομάδες! Αυτό, εξ ορισμού και εκ δημόσιας εμπειρίας, βλάπτει το κοινό καλό! Άσε που, όσο πιο νέος, τόσο πιο ακατάλληλος για την δημόσια διοίκηση! Η γνώμη του, απαραίτητη και χρήσιμη και μάλιστα… όσο πιο νέος, τόσο πιο απαραίτητη!

Καταλαβαίνω ότι κάποιοι δεν μπορούν να δεχτούν τους χαρακτηρισμούς που εκσφενδονίζονται από την απέναντι πλευρά τους, διότι οι ίδιοι δικαίως προσβάλλονται, επειδή δεν έχουν τα χαρακτηριστικά που τους προσδίδονται! Όμως δεν προσδίδονται σε αυτούς απαραίτητα. Απλά τους παίρνει η «μπάλα» εφόσον ανήκουν σε μία ομάδα, σε μία παράταξη! Άρα, ποιο είναι το πρόβλημα; Ασφαλώς, οι παρατάξεις! Οι πολλές παρατάξεις, που απορροφούν τους «καλούς», τους χωρίζουν ενώ θα έπρεπε να είναι ενωμένοι! Ενωμένοι από το πόστο της διοίκησης, της λήψης αποφάσεων, όχι χωριστά και κανένας από το πόστο της άχρηστης αντιπολίτευσης, που ποτέ μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, δεν παρήγαγε έργο! Ίσως σε κάποια μικρά μέρη, μονοιασμένα… Μόνο αν στο κέντρο λήψης αποφάσεων, υπάρχουν όλα τα χρώματα, θα βγει το ουράνιο τόξο.

Δέκα ολόκληρα χρόνια, υποστηρίζω την μέχρι σήμερα αναλλοίωτη άποψή μου και είναι καιρός να την εκφράσω δημόσια, τώρα που σε κάποιους έχουν ηχήσει παρόμοια καμπανάκια και ίσως δεν ακουστεί όπως η φωνή βοώντος εν τη ερήμω:
ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ! Απλά, λιτά, λαϊκά! Έτσι, για να το καταλάβουν όλοι! Και όλοι γνωρίζουν τους καλούς…

Μία τελευταία κωλοτούμπα σας ζητώ, προς την ΕΝΙΑΙΑ παράταξη! Με το «καλημέρα» μίας τέτοιας ενέργειας, θα έχουμε ήδη την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ διαφήμιση για το νησί: όλα τα ΜΜΕ θα σπεύσουν να ειδησεογραφήσουν το «παράδειγμα προς μίμηση» για όλη την Ελλάδα! Τον τόπο που παρέκαμψε το σύστημα του "διαίρει και βασίλευε"!

Μία Ενιαία Παράταξη! Όλα τ’ άλλα… είναι οδοντόπαστες! (όπως έλεγε και ο πατέρας μου…)

------------------------------------
Κωνσταντίνος Μυλωνόπουλος
------------------------------------