Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Παραλαβή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μύρωνος


Παραλάβαμε σήμερα από την Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Σπετσών το Ιερόν Λείψανον του Αγίου Μύρωνος πολιούχου των Αντικυθήρων και το Σάββατο του Λαζάρου (αύριο) θα μετακομισθεί στα Κύθηρα με το δρομολόγιο των 10:00 από Νεάπολη.

Το Ιερόν Λείψανον φιλοξενήθηκε στις Σπέτσες για περισσότερο από 2 μήνες, όσο δηλαδή κατασκευαζόταν η περίτεχνη ασημένια λειψανοθήκη μέσα στην οποία τοποθετήθηκε πλέον μονίμως.



Μεταβήκαμε λοιπόν σήμερα στο όμορφο νησί των Σπετσών μαζί με τον άνθρωπο που ανέλαβε την κατασκευή αυτού του έργου τέχνης και μας υποδέχθηκαν με περισσή θέρμη η αγία ηγουμένη και οι αδελφές της Μονής.

Προτού μας παραδώσουν το Άγιο Λείψανο μας ξενάγησαν στους χώρους της Μονής και κυρίως στο ξακουστό αγιογραφείο της, ένα από τα πλέον φημισμένα στην Ελλάδα που την περίοδο αυτή αγιογραφεί τις Δεσποτικές Εικόνες του Ι. Ν. Παναγίας Μυρτιδιώτισσης Αλίμου.




Το Ιερόν Λείψανον θα το υποδεχθεί αύριο το πρωί στο λιμάνι του Διακοφτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ και θα το συνοδεύσει από την Αθήνα ο πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Παφίλης, συνεργάτης της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.
------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης
------------------------------