Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Άκαρπη η συνάντηση «ΠΝΟ – Βαρβιτσιώτη»...

Άκαρπη απέβη η συνάντηση που είχε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να σταματήσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις.
Στη χθεσινή συνάντηση των δύο πλευρών η ΠΝΟ ζήτησε

1) Την καταβολή των δεδουλευμένων στους ναυτικούς της ΝΕΛ. Ο ΥΝΑ δεσμεύθηκε ότι θα έχει επικοινωνία με τις τράπεζες προκειμένου να διερευνηθεί ένα υπάρχει άμεση διέξοδος.


2) Επιχειρησιακές συμβάσεις. Η ΠΝΟ ζήτησε την απόσυρση του άρθρου υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν αφού βάση των ΣΣΕ υπάρχει ένα συγκεκριμένο ποσοστό που πηγαίνει στο ΝΑΤ και αυτό δεν θα μπορεί να γίνει εάν ισχύσουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις.

3) Απόσυρση από το νομοσχέδιο για τα Τουριστικά Σκάφη του άρθρου για το πλοίο ασφαλείας. Σύμφωνα με αυτό σε μακροχρόνιες απεργίες και εφόσον υπάρχει πρόβλημα στα νησιά τόσο σύνδεσης όσο και ανάγκη κάλυψης αναγκών τότε το ΥΝΑ έχει τα δικαίωμα να δρομολογήσει πλοίο. 

Πρόκειται για πάγιο αίτημα των νησιωτών.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να συναντηθούν και πάλι σήμερα χωρίς όμως να έχουν καθορίσει την ώρα. 
Στο μεσοδιάστημα η ΠΝΟ το πρωί της Τρίτης θα έχει συνάντηση με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας που εκπροσωπεί τον κλάδο της ακτοπλοΐας και στη συνέχεια η εκτελεστική επιτροπή θα συνεδριάσει για να αποφασίσει τη συνέχιση ή όχι των απεργιακών κινητοποιήσεων.
---------------------------------
Πηγή:  e-nautilia.gr
---------------------------------