Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 14/4/2014

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 14-4-2014 στις 5 το απόγευμα, υπό την προεδρία του προέδρου του, Λάζαρου Βέζου.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Θόδωρος Κουκούλης, οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Πρωτοψάλτης και Νίκος Μεγαλοκονόμος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Βρεττός Πρωτοψάλτης, Στράτος Κασιμάτης, Σταύρος Βενέρης, Αντώνης Λαχανάς, Σταμάτης Αλοΐζος, Παναγιώτης Αλεβιζόπουλος, Μάντη Κορώνη, Δημήτρης Φατσέας, Μανώλης Λουράντος και Αντώνης Πρωτοψάλτης.

Το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης στην πρώτη συνεδρίαση ήταν η έγκριση του Ισολογισμού του έτους 2012.

Παρόν στην συνεδρίαση ήταν ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΕΥΡΩΕΛΕΓΚΤΙΚΗ Α.Ε και εκπρόσωπος του ορκωτού λογιστή Αναστάσιου Σταϊκόπουλου, κ. Γεώργιος Κασιμάτης.

Ο κ. Κασιμάτης ανέλυσε τα στοιχεία της χρήσης και τόνισε την καλή οικονομική κατάσταση του Δήμου, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι η εικόνα του Δήμου Κυθήρων, είναι από τις πιο καλές, Δήμων που ελέγχουν ανά την Ελλάδα.

Ο Ισολογισμός του 2012 εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη δεύτερη συνεδρίαση τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν 23 ενώ συζητήθηκαν και 7 θέματα προς ημερησίας διάταξης.

Στο στάδιο της ενημέρωσης ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκαν στην θητεία που κλείνει αφού το συμβούλιο αυτό ήταν το τελευταίο τακτικό συμβούλιο της περιόδου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μανώλης Λουράντος και Παναγιώτης Αλεβιζόπουλος αποχώρησαν μετά την συζήτηση του πρώτου θέματος προ ημερήσιας διάταξης.

Στα θέματα συμπεριλαμβανόταν και η έγκριση διεξαγωγής ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού του έργου "Πληροφοριακό Σύστημα για την εξοικονόμηση Υδάτινων Πόρων στο Δήμο Κυθήρων". Το έργο έχει προϋπολογισμό 243.194€ και θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση".

Εγκρίθηκε ακόμα η ίδρυση 5 καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι συνεδρίαση έκλεισε με ευχές από τους συμβούλους για το Πάσχα.
-----------------------------------
Πηγή: kythira.gr
-----------------------------------