Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

*ΡΕΠΟΡΤΑΖ*ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΣΚΗΣΗ 10/4/14

Άσκηση αντιμετώπισης καταστάσεων ανάγκης στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων πραγματοποιήθηκε σήμερα 10 Απριλίου 2014 .
Στα πλαίσια της άσκησης επελέχθει από τον Αερολιμενάρχη κ . Νικόλαο Στάχτιαρη το σενάριο της εκκένωσης αεροσκάφους κατά την προσγείωση και έκτροπη αυτού από τον διάδρομο , θεωρείται το ποιο δύσκολο σενάριο αφού το ατύχημα εντάσσετε στην κατηγορία ως μη αναμενόμενο .



Το αεροσκάφος τυλίχτηκε αμέσως από της φλόγες και υπήρχαν ελαφρά 12 τραυματίες . Άμεση η ανταπόκριση της Πυρασφαλείας του Αερολιμένα αφού κατάφερε να κατασβήσει την φωτιά και να διασώσει τους επιβάτες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα .

Επικουρικά όπως προβλέπετε από τις διαδικασίες του emergency plan του αερολιμένα, καλεστήκαν από το κέντρο επιχειρήσεων του αερολιμένα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κυθήρων , η Ελληνική Αστυνομία και το Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων .

Η άσκηση κρίθηκε απόλυτα επιτυχής , το προσωπικό που εργάζεται στον Αερολιμένα παρουσίασε υψηλή ετοιμότητα ανταποκρινόμενο πλήρως στα καθήκοντα του .Στήν άσκηση που διεξάγεται μία φορά τον χρόνο έλαβαν μέρος η Π.Υ. πυροσβεστικό κλιμάκιο Κυθήρων άνδρες του Αστυνομικού Σταθμού και το Νοσοκομείο.

Ο χρόνος που χρειάστηκε το πυροσβεστικό όχημα απο το Π.Κ. μέχρι το υποτιθέμενο συμβάν εντός του διαδρόμου του Αερολιμένα ήταν 12΄λεπτά χρόνος πολύ καλός, διότι σε αυτές τις περιπτώσεις καθοριστικό ρόλο ειναι σημαντικό η αντιμετώπιση να γίνετε σε άμεσο χρόνο για το επιθυμητό αποτέλεσμα όπως ιδιαίτερα τόνισε ο Αερολιμενάρχης.

Παρόμεια άσκηση θα επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα συμετέχοντας και το νοσοκομειακό όχημα προκειμένου το προσωπικό του Αερολιμένα να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει καταστάσεις ενός πραγματικού συμβάντος,πράγμα που το απευχόμαστε όλοι μας.

Τέλος ο Αερολιμενάρχης ευχαρίστησε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που πήραν μέρος στην επιτυχημένη άσκηση ετοιμότητας και συνεχάρει για άλλη μια φορά την Π.Υ. για την αμεσότητα με την οποία αντέδρασε στο κάλεσμα του, για τον άψογο συντονισμό και συνεργασία που υπήρξε.

Ο σταθμός του RADIO ADELIN ευχαριστεί τον Αερολιμενάρχη για την φιλοξενία στο γραφείο του όπου μας παραχώρησε την μικρή αυτή συνέντευξη για την ενημέρωση και μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε το ρεπορτάζ.
-----------------------------------
Πηγή: AdelinFM-Τάκης Πολίτης
------------------------------------