Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

«Βούλιαξε» η Σούδα από τη διαμαρτυρία για τα χημικά της Συρίας

Καρφίτσα δεν έπεφτε στο λιμάνι της Σούδας, που είχει «βουλιάξει» από εκατοντάδες πολίτες και φορείς οι οποίοι στέλνουν ηχηρό μήνυμα για τα χημικά της Συρίας.

Από τις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής άρχισε να καταφθάνει κόσμος από πολλές περιοχές της Κρήτης, άλλοι με ιδιωτικά μέσα και άλλοι με πούλμαν και λεωφορεία.

Δεν είχε περάσει μια ώρα από το αρχικό ραντεβού, και είχαν ήδη μαζευτεί στον εμπορικό λιμένα περίπου 2.000 άτομα, ενώ η προσέλευση συνεχιζόταν.

Απλοί πολίτες, σύλλογοι, δήμαρχοι, φορείς, όλοι είναι εκεί παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και την κατά διαστήματα βροχή.

Αυτό που απαιτεί όλη η κοινωνία είναι να μη γίνει η επεξεργασία του χημικού οπλοστασίου της Συρίας πάνω στο πλοίο το οποίο θα βρίσκεται στη Μεσόγειο θάλασσα μεταξύ Ελλάδας, Ιταλίας, Μάλτας και Λιβύης, καθώς σε περίπτωση ατυχήματος οι επιπτώσεις θα είναι ανεξέλεγκτες και η καταστροφή ανυπολόγιστη.

Εκείνο που ζητείται είναι η διαδικασία να γίνει στην ξηρά, όπου ένα ατύχημα θα μπορεί να ελεγχθεί, και μάλιστα στις εγκαταστάσεις χωρών οι οποίες ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αναλάβουν την τελική καταστροφή των χημικών.






---------------------------
 Πηγή: flashnews.gr
---------------------------