Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: «To θράσος τους δεν έχει όρια»

“ Παράκαμψη Βουτιάνων, Μακρυνάρα και Σκούρα – Πυρί μεταξύ των δημοσίων έργων που βρίσκονται στο επίκεντρο της κριτικής ”

Στα ανολοκλήρωτα δημόσια έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου αναφέρεται η σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αρκαδίας και Μεσσηνίας. Το κόμμα κάνει λόγο για μεγάλη συχνότητα αστοχιών και παράδοση έργων κακής ποιότητας, ενώ χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις για να χαρακτηρίσει τη στάση δημόσιων λειτουργών απέναντι στο θέμα.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αρκαδίας-Μεσσηνίας έχει ως εξής:
«Φυσικά και  δεν ντρεπόμαστε να αναδεικνύουμε κάθε πρόβλημα που είναι σε βάρος του Ελληνικού Λαού και σε βάρος της οικονομίας της χώρας και ιδιαίτερα   σε σχέση με τα δημόσια έργα και τις προμήθειες.

Στη   χώρα μας τα δημόσια έργα όχι μόνο τα πληρώνουμε δύο και τρεις φορές αλλά έχουν και ημερομηνία λήξης, έχουμε έργα  κακής ποιότητας, έχουμε έργα που «έπεσαν» χωρίς να προλάβουν να κλείσουν χρόνο, έχουμε έργα που αλλάζουν οι μελέτες σε μια νύχτα για να γίνουν με επιχωματώσεις ( Τσακώνα), έργα χωρίς αρχή και τέλος (Τάκα),  και τώρα παραλαμβάνουν έργα χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί!

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουμε πολλά παραδείγματα, Παράκαμψη Βουτιάνων(Σελασσία)- Μακρινάρα Λακωνίας -Μονοδένδρι - Μούσγα-Παναρκαδικό Νοσοκομείο-λιμάνια, Λεωνιδίου, Άστρους, Κυπαρισσίας, Σκούρα Πυρί κλπ. Παρατηρούμε ότι στην Πελοπόννησο έχουν κάνει πάρτυ τα λαμόγια, υπάρχει μεγάλη συχνότητα αστοχιών σε δημόσια έργα  και νομίζουμε ότι πρέπει επιτέλους να ελεγχθούν και η δικαιοσύνη να αναλάβει πρωτοβουλίες, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε τους επιβλέποντες  και παραλαμβάνοντας των δημοσίων έργων. 

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, εάν ένας ανώτερος δημόσιος υπάλληλος έστω και από αμέλεια είχε παραλάβει δημόσιο έργο χωρίς να έχει ολοκληρωθεί, θα είχε εκδιωχθεί με τις κλοτσιές, στην Ελλάδα έχουν και το θράσος να δίνουν συνέντευξη, να κατακεραυνώνουν  τους πάντες, να είναι ιδιοκτήτες καναλιών  να το παίζουν  δημοσιογράφοι και παράγοντες, δυστυχώς αυτή είναι η Ελλάδα των ημετέρων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.»
---------------------------
Πηγή: notospress.gr
---------------------------