Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου Αυτοκινητιστών Για την Μεταφορά Μαθητών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΥΘΗΡΑ 21.02.2013
Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι μεταφορείς μαθητών, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους μαθητές, τους γονείς και τους αρμόδιους συλλόγους των σχολείων των Κυθήρων τα παρακάτω:

Παρά την 15νθήμερη αναστολή των κινητοποιήσεών μας, τα αιτήματά μας σχετικά με την διασφάλιση της συνέχισης  της μεταφοράς μαθητών στα σχολεία του νησιού μας ακόμη μέχρι και σήμερα, δεν έχουν τύχει θετικής έκβασης.

Συγκεκριμένα:
1.       Σχετικά με το 1ο αίτημα της υπογραφής των συμβάσεων πέραν της 12ης Δεκεμβρίου 2012,  πήραμε προφορική διαβεβαίωση από την προϊσταμένη της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, κυρία Βηθλεέμ Τζανέτου, ότι εντός του τρέχοντος μήνα θα υπογράψουμε τις συμβάσεις με ανάδοχο φορέα την Περιφέρεια Αττικής.  Εις ένδειξη καλής θελήσεως και με προσωπική διακινδύνευση του καθενός από εμάς ξεχωριστά, δεχτήκαμε να συνεχίσουμε την μεταφορά των μαθητών αναμένοντας  τις προς υπογραφή συμβάσεις.  
   
2.     Σχετικά με το 2ο αίτημα της αποπληρωμής των οφειλόμενων ποσών από την Περιφέρεια Αττικής (από την 01.01.2012), έχουμε ακόμη μέχρι σήμερα μόνο προφορικές διαβεβαιώσεις από την αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών,  κυρία Λιλίκα Βασιλάκου, για την ολική αποπληρωμή μας.

     Αντιθέτως, η μέχρι σήμερα έγγραφη ενημέρωση που έχουμε από τον προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας της Περιφερειακής   Ενότητας Νήσων, κο Μπεκούλη Χρήστο, είναι πως η αποπληρωμή μας θα είναι μερική και θα αφορά μόνο το πρώτο 2μηνο του 2012. Συνεπώς θα εκκρεμούν οφειλές προς τους μεταφορείς 12μηνης διάρκειας.
      
      Κατόπιν των παραπάνω, οι ανησυχίες μας παραμένουν ακόμη βάσιμες, τα αιτήματά μας κατά το ήμισυ  ανικανοποίητα και κατά συνέπεια η συνέχεια της μεταφοράς μαθητών από την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στα σχολεία των Κυθήρων κρίνεται ακόμη ισχυρά αμφίβολη.

Με εκτίμηση,
Οι μεταφορείς,
1.       ΔΡΑΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
2.       ΒΑΡΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
3.       ΓΕΩΡΓΙΛΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
4.       ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
5.       ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
6.       ΤΑΜΒΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
7.       ΦΡΙΛΙΓΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ