Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Νέος τρόπος αποζημίωσης για τη θεραπεία των διαβητικών


 
Απλοποιείται η διαδικασία χορήγησης αναλώσιμων υλικών για τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη. Μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε επειδή άλλη διαδικασία αποζημίωσης προβλεπόταν στον Κανονισμό του ΕΟΠΥΥ και άλλη σε σχετική εγκύκλιο, η διοίκηση του Οργανισμού εξέδωσε νέα, διευκρινιστική εγκύκλιο.

Σύμφωνα με αυτήν, από την 1η Μαρτίου η χορήγηση των αναλώσιμων υγειονομικών υλικών του διαβήτη θα γίνεται με αναγραφή σε παραπεμπτικό.

Ο ασφαλισμένος θα προμηθεύεται τα αναλώσιμα υλικά που χρειάζεται η θεραπεία της νόσου από τα συμβεβλημένα από τον ΕΟΠΥΥ φαρμακεία και εταιρείες, πληρώνοντας μόνο την προβλεπόμενη συμμετοχή του και όχι το σύνολο της αξίας τους.

Η συνταγογράφηση θα γίνεται από όλους τους ιατρούς σχετικής ειδικότητας (ιατρικές μονάδες, ή ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ή θεράποντες ιατρούς πιστοποιημένους ή ιατρών Κρατικών Δομών) σε ιατρικές γνωματεύσεις, διατακτικές ή σε παραπεμπτικά.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εκτιμά ότι με τον νέο τρόπο χορήγησης αναλώσιμων υλικών του διαβήτη, ο ασφαλισμένος θα μπορεί να εξυπηρετείται από όλους τους ιατρούς (συμβεβλημένους ή μη) και θα ελέγχεται πλήρως η συνολική κατανάλωση του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού προς όφελος του ασφαλισμένου.
-------------------------
Πηγή: ΑΜΠΕ
-------------------------