Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Δρομολογήθηκε πλοίο που θα μεταφέρει τα αγροτικά προϊόντα από την Κρήτη στην Αθήνα


 
Απέδωσαν τελικά καρπούς οι πιέσεις ώστε να βρεθεί λύση για τη μεταφορά των ευπαθών αγροτικών προϊόντων από την Κρήτη στην Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα το απόγευμα, ύστερα από διαβουλεύσεις εκπροσώπων τοπικών φορέων και των αγροτών με τους αρμοδίους του Υπουργείου Ναυτιλίας αλλά και την πλευρά των ναυτεργατών, δόθηκε ειδική άδεια από το Υπουργείο ώστε να δρομολογηθεί πλοίο που θα αναχωρήσει από το λιμάνι του Ηρακλείου το βράδυ του Σαββάτου μεταφέροντας περίπου 50-60 νταλίκες με ευπαθή προϊόντα.

Οι λεπτομέρειες και η ώρα αναχώρησης του πλοίου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές ενώ η απεργία των ναυτεργατών στον Πειραιά θα περιφρουρείται προκειμένου τα προϊόντα να φτάσουν και να φύγουν από το λιμάνι με ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί πραγματοποιήθηκαν σειρά συναντήσεων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και αγροτών που απήυθυναν έκκληση προς την ΠΝΟ και το Υπουργείο Ναυτιλίας να βρεθεί λύση για να μην οδηγηθούν σε καταστροφή οι αγρότες.

Πιο συγκεκριμένα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γιώργο Δεικτάκη είχε στις 11:30 σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, για το θέμα της απεργίας της Π.Ν.Ο. και της μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων στις αγορές. Στη συνάντηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι των αγροτών της Ιεράπετρας.

Ακολούθησε συνάντηση με την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη κα Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη στην Περιφέρεια Κρήτης με σκοπό την ενημέρωση για το θέμα και τον κοινό συντονισμό με την Περιφέρεια Κρήτης για το θέμα.
--------------------------
Πηγή: flashnews.gr
--------------------------