Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Συχαρητήριο Μήνυμα Ευγνωμοσύνης

Με μεγάλη ικανοποίηση ενημερώνομαι τον τελευταίο καιρό για την εξέλιξη δύο πολύ σημαντικών ζητημάτων που αφορούν τον τομέα της δημόσιας και δωρεάν παιδείας που παρέχει ο δήμος μας. Το πρώτο αφορά την λειτουργία του παιδικού σταθμού του Δήμου Κυθήρων στα Φράτσια. 

Διάβασα την ανακοίνωση την οποία έκανε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του δημοτικού παιδικού σταθμού κύριος Στράτος Κασιμάτης και αισθάνθηκα μεγάλη χαρά όχι μόνο για την εύρυθμη λειτουργία του αλλά και για τη δυνατότητα της δωρεάν παροχής υπηρεσιών για τους γονείς του τόπου μας.

Ως νέος γονέας χαιρετίζω τις προσπάθειες του προέδρου, του διοικητικού συμβουλίου και του προσωπικού και νιώθω χαρούμενος που θα μπορώ να απολαμβάνω αυτό το κοινωνικό αγαθό δωρεάν για την οικογένειά μου και τα παιδιά μου, όπως και για κάθε άλλη οικογένεια που διαμένει στο νησί.

Συγχαρητήρια λοιπόν και εύχομαι όλοι οι γονείς και οι κάτοικοι να στηρίξουμε τον παιδικό σταθμό μας.

Το άλλο ζήτημα αφορά τη δημιουργία και λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης που ύστερα από προσπάθειες του δήμου και της ομάδας εθελοντών που πλαισίωσαν αυτή την προσπάθεια, μπορεί και αποτελεί μία ακόμη υπηρεσία για τα παιδιά μας, για εμάς τους ίδιους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού μας.

Η λειτουργία της δημοτικής βιβλιοθήκης είναι ένα παράθυρο που ανοίγει για όλους και αφήνει να μπει φως στη ψυχή και το μυαλό μας. Φως παιδείας, πολιτισμού και ελπίδας.

Ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμοβουλοι, οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές της δημοτικής βιβλιοθήκης και οι κάτοικοι μπορούν πλέον να είναι περήφανοι για αυτή τη χρυσή κιβωτό παιδείας και να απολαμβάνουν ελευθερία στη γνώση και την καλλιέργεια του νου. Θερμά συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν και δουλεύουν γι αυτό.

Αξίζει δε ιδιαίτερη μνεία στις δασκάλες και τους δασκάλους και σε κάθε εκπαιδευτικό, που παρά τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης σε μία επαρχία της μνημονιακής Ελλάδας με τους πενιχρούς μισθούς που απολαμβάνουν, μπορούν και προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να επενδύσουν όχι μόνο στον πολιτισμό του νησιού μας αλλά και στο μέλλον των παιδιών μας.

Και θέλω να τελειώσω με την εξής επισήμανση.
Αυτοί οι δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι αξίζουν τη στήριξη όλων μας σε αντιπαράθεση με την γενικευμένη τακτική κοινωνικού αυτοματισμού που επιχειρείται εις βάρος τους τις δύσκολες αυτές μέρες. Τα golden boys βρίσκονται αλλού. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

Ιππόλυτος Πρέκας



------------------------
 Visit Kythera.gr