Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΣΕΓΕΣ: Τιμωρία όπου διαπιστώνεται παράνομη είσπραξη ΦΠΑ ή άλλη φορολογική παρανομία

Με αφορμή δημοσιεύματα Τύπου που αναφέρονται σε παράνομη είσπραξη ΦΠΑ από μερίδα αγροτών, μετά και από την (7/2) συνέντευξη τύπου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθ. Τσαυτάρη, η ΠΑΣΕΓΕΣ υπογραμμίζει τα ακόλουθα:


Ούτε ακυρώνονται, ούτε αμαυρώνονται τα δίκαια αιτήματα των αγροτών που διαμαρτύρονται ειρηνικά στους δρόμους, σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική της τελευταίας περιόδου, που ήδη μείωσε, μέχρι στιγμής, το εισόδημα των αγροτών κατά 1 δις ευρώ, αλλά και με βάση τα εξαγγελόμενα μέτρα ετοιμάζει και δεύτερη αφαίμαξη, που προσεγγίζει το 1,9 δις ευρώ.

Σε ότι αφόρα την ουσία του ζητήματος, η ΠΑΣΕΓΕΣ διαχρονικά υποστηρίζει ότι όπου διαπιστώνεται παράνομη είσπραξη ΦΠΑ, αλλά και κάθε άλλης μορφής φορολογική παρανομία, θα πρέπει οι παραβάτες να τιμωρούνται παραδειγματικά, τόσο οι αγρότες που παρανομούν, όσο και οι συνεργοί τους.

Η ΠΑΣΕΓΕΣ επισημαίνει προς τη Κυβέρνηση ότι αντί να ενοχοποιεί το σύνολο της αγροτικής τάξης με αφορμή την παραβατικότητα μιας μειοψηφίας – και μάλιστα σε μια χρονική στιγμή που οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά και σοβαρά την πρόταση που έχει καταθέσει η ΠΑΣΕΓΕΣ, εδώ και δύο χρόνια περίπου, σύμφωνα με την οποία η εμπορία και η διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, πρέπει να γίνεται καθολικά με ηλεκτρονικό τιμολόγιο και να διασταυρώνονται άμεσα τα φορολογικά παραστατικά με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων του συστήματος ΟΣΔΕ, έτσι ώστε να διαπιστώνεται αν τα εκδιδόμενα τιμολόγια ανταποκρίνονται στην πραγματική παραγωγική δυνατότητα των αγροτεμαχίων κάθε παραγωγού.

Τέλος η ΠΑΣΕΓΕΣ δηλώνει ότι από την εξυγίανση της εμπορίας και της διακίνησης αγροτικών προϊόντων, όλοι έχουν να ωφεληθούν. Πρώτα από όλα το κράτος, μετά η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών και των αγροτών, και φυσικά οι καταναλωτές και το κοινωνικό σύνολο ευρύτερα. Ελάχιστοι έχουν να χάσουν. Ιδού λοιπόν η Ρόδος.
----------------------------
Πηγή: paseges.gr
----------------------------