Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Κτηνίατροι της Λακωνίας βασανίζουν ζώα με μοναδικό σκοπό το κέρδος...

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης απευθύνθηκε με επιστολή του ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Σπάρτης Γιώργος Τσακρακλίδης, σχετικά με το βασανισμό ζώων που έχουν πέσει στην αντίληψη του, και μάλιστα από κτηνίατρους της Λακωνίας.


Η επιστολή αναφέρει:
Αγαπητέ κύριε/κυρία,

Με το παρόν θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε ένα αποτρόπαιο και παράνομο ΓΕΓΟΝΟΣ που λαμβάνει χώρα στον Νομό Λακωνίας. Αναφερόμαστε στον ΒΑΣΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.

Κάποτε πρέπει να σταματήσει ο βασανισμός των ζώων όχι μόνο από τους ανθρώπους που απλά τους αρέσει να τα σκοτώνουν με οποιοδήποτε τρόπο ή/και να τα βασανίζουν, αλλά και από ανθρώπους που υποτίθεται ότι το λειτούργημα τους είναι να απαλύνουν τον πόνο των ζώων.  Όσον αφορά την τελευταία περίπτωση ανθρώπων, αναφερόμαστε στους πιστοποιημένους κτηνιάτρους που κόβουν τα αυτιά ή/και την ουρά των σκύλων με μοναδικό σκοπό το κέρδος. Δεν τους ενδιαφέρει εάν πονάει το ζώο, απλά κάνουν αυτό που τους ζητά ο εκάστοτε πελάτης τους καθώς οι τελευταίοι πιστεύουν πως το ζώο με αυτό τον τρόπο γίνεται πιο άγριο ή/και πιο όμορφο απ΄ ότι είναι εκ γεννησιμιού του.

Σύμφωνα με τον κοινοτικό και εθνικό νομοθετικό πλαίσιο, και πιο συγκεκριμένα τον νόμο 4039/2012, άρθρο 16 παράγραφος Α είναι ξεκάθαρο ότι απαγορεύεται ο ακρωτηριασμός των ζώων (μόνο στην περίπτωση που έχει θεραπευτικό σκοπό επιτρέπεται ο ακρωτηριασμός ζώου). 

Η φύση έχει προικήσει τα ζώα με όλα αυτά τα όργανα που σίγουρα παίζουν κάποιο ρόλο για την ομαλή ροή της ζωή τους. Με ποιό δικαίωμα εμείς τα αφαιρούμε;

Πέραν των παραπάνω, οι κτηνίατροι έχουν την ηθική και νομική υποχρέωση να συνιστούν στους ιδιοκτήτες των ζώων να μην προβαίνουν στο κόψιμο αυτιών και ουράς. Οι κτηνίατροι λόγω της εκπαίδευσης και της πείρας τους γνωρίζουν πόσο πονάνε τα ζώα όταν γίνονται τέτοιου είδους επεμβάσεις.  

Ο ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ!
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ. 

Μετά τιμής ο Πρόεδρος ΔΣ
Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Σπάρτης
Μέλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας
----------------------
Πηγή: apela.gr
----------------------