Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΤΑΞΑ



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21-02-2013
Ο Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων μιλώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε για το Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ», μεταξύ άλλων, τόνισε: 

Το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ‘’ΜΕΤΑΞΑ’’ είναι από τα μεγαλύτερα ογκολογικά Νοσοκομεία της χώρας. 

Ενώ επιβάλλεται, να λειτουργεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη θεραπεία των ασθενών, δυστυχώς αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, λόγω της μεγάλης έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού και όχι μόνο.

Από τα 430 περίπου άτομα νοσηλευτικού προσωπικού, που έπρεπε να έχει, υπηρετούσαν μέχρι πρότινος γύρω στα 220. Με το νέο έτος, η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη, αφού, απομακρύνθηκαν 60 άτομα, που υπηρετούσαν μέσω ΜΚΟ και άλλοι 45 συνταξιοδοτήθηκαν, με αποτέλεσμα, σήμερα να λειτουργεί με περίπου 180 άτομα.

Το νοσηλευτικό προσωπικό εργάζεται με ιδιαίτερη ευαισθησία, χωρίς τη χορήγηση εβδομαδιαίων ρεπό και παρά την εξοντωτική  περικοπή των μισθών τους, λόγω των Μνημονίων.

Λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, από τα 6 χειρουργικά κρεβάτια λειτουργούν μόνο τα 4, με αποτέλεσμα τη μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων κατά 40 περίπου το μήνα και κατά 500 περίπου το χρόνο. Και αυτό, έχει σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία των ασθενών, λόγω της μεγάλης αναμονής.

Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στα Τμήματα Αιμοδοσίας, Ημερήσιας Νοσηλείας, καθώς και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η οποία, αν λειτουργεί σήμερα, οφείλεται στην υπεράνθρωπη προσπάθεια του νοσηλευτικού προσωπικού. Ακόμη, το Νοσοκομείο στερείται σύγχρονων διαγνωστικών και θεραπευτικών  μηχανημάτων. 

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι η κατάσταση, που επικρατεί στο Νοσοκομείο, είναι πολύ κάτω και από το όριο ασφαλείας, λόγω της μεγάλης μείωσης του νοσηλευτικού προσωπικού. 

Και ο κ.Μελάς κατέληξε:
Μήπως, κύριε Υπουργέ, αληθεύει αυτό που φημολογείται, ότι, λόγω εντολής της Τρόϊκας, δεν μπορείτε να προσλάβετε προσωπικό; Αν συμβαίνει αυτό, είναι απαράδεκτο. Δεν επιτρέπεται, η Κυβέρνηση να έχει σκύψει το κεφάλι στην Τρόϊκα και το ΔΝΤ,  εις βάρος του Ελληνικού Λαού. 

Γι αυτό, επιβάλλεται, το ταχύτερο δυνατόν, να επιλυθούν τα προβλήματα του νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ», για να μπορεί να προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες, για την καλύτερη προστασία της Υγείας των ασθενών.