Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση αναφορικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας:
 «Η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά και οι πολίτες παρακολουθούν το τελευταίο διάστημα έναν ακήρυχτο κλεφτοπόλεμο μεταξύ Κυβέρνησης και διαφόρων κοινωνικών ομάδων που διεκδικούν τα αιτήματα του κλάδου τους.
 Ανάμεσα σε αυτές τις δυο πλευρές βρίσκεται η κοινωνία που ταλαιπωρείται από τις συνέπειες της σύγκρουσης αυτής.
 Πρέπει να καταδικάσουμε τόσο τον κοινωνικό αυτοματισμό που στρέφει μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, όσο και την πρακτική της επιστράτευσης που καταλύει το δικαίωμα στην απεργία.
Το δικαίωμα στην απεργία, όμως, που κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα της χώρας μας, ασκείται με συγκεκριμένους κανόνες, με όρια και με σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία του κράτους και τα δικαιώματα των πολιτών.
Ελευθερία και δημοκρατία σημαίνει όρια και κανόνες. Δεν μπορούμε να τα επικαλούμαστε μόνον όταν μας βολεύει.
Όλοι θίγονται από τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα. Όλοι οι πολίτες έχουν υποστεί δραματικές αλλαγές στη ζωή και τον εργασιακό τους βίο.
Κυβέρνηση και εργαζόμενοι, με διάλογο και συνεννόηση θα πρέπει να αναζητήσουν την καλύτερη λύση, που θα σέβεται μεν τις υποχρεώσεις που έχει η χώρα, αλλά θα δίνει λύση στα υπαρκτά προβλήματα των εργαζομένων.
Δεν μπορεί οι κοινωνικές διεκδικήσεις να λύνονται στα δικαστήρια».
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ