Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρενέβη η Δικαιοσύνη, σε συνέχεια και της ερώτησης που κατέθεσαν 57 βουλευτές της Ν.Δ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, για τη χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας και την ανάγκη διενέργειας επανελέγχου.
Οι 57 Βουλευτές, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Βουλευτής της Α΄ Πειραιά κ. Κώστας Κατσαφάδος στην ερώτηση που είχαν καταθέσει, αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα περιστατικά που δημιουργούν ισχυρές αποχρώσες ενδείξεις για τη νομιμότητα και τη εγκυρότητα χορήγησης των πιστοποιητικών δυσλεξίας.
Οι μαθητές που διαθέτουν τέτοιο πιστοποιητικό δεν δίνουν γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις όπως όλα τα άλλα παιδιά για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ αλλά εμπίπτουν στην κατηγορία της ειδικής αγωγής.
Η υπόθεση ανατέθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ.Πόπη Παπανδρέου, η οποία και θα αναλάβει να διαλευκάνει την υπόθεση και να την ερευνήσει σε βάθος.
Αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη, ο κ.Κατσαφάδος δήλωσε:
«Πενήντα επτά συνάδελφοι, προερχόμενοι από τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ αλλά και τις τάξεις των ανεξαρτήτων, θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα που χρήζουν διερεύνησης. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την άμεση αντίδραση της Δικαιοσύνης.
Το θέμα είναι σοβαρό, δεν πρέπει να μένουν σκιές.
Υπάρχουν παιδιά με εγνωσμένο πρόβλημα που δικαίως έχουν πιστοποιηθεί ως δυσλεκτικοί μαθητές. Υπάρχουν όμως και κυκλώματα που πρέπει να χτυπηθούν αμείλικτα, με τη χρήση πλαστών πιστοποιητικών παραβιάζουν την έννοια της ισονομίας αλλά και του Κράτους Δικαίου. Εάν μάλιστα είναι δημόσιοι λειτουργοί, το παράπτωμα αυτό είναι βαρύτερο.
Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ένα πλήρες ξεκαθάρισμα της υπόθεσης, να αποδοθούν ευθύνες.
Να γίνει επανέλεγχος εκεί που υπάρχουν ενδείξεις αλλά και να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για την χορήγηση των πιστοποιητικών δυσλεξίας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.»