Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Συρρικνώνουν το δημόσιο ΕΣΥ προς χάριν του Ιδιωτικού!

“ Η ιατρός Χρύσα Ντοροβίτσα περιγράφει με μελανά χρώματα το παρόν και το μέλλον του τομέα της Υγείας σε Λακωνία κι Ελλάδα ”
Για μια ακόμα φορά η πρόεδρος της Ένωσης  των Γιατρών του ΕΣΥ Λακωνίας, κ Χρύσα Ντοροβίτσα, παρουσιάζει μια ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας.


Η ενοποίηση των δύο Νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων, που τα χωρίζει μια απόσταση 70 χιλιομέτρων,  δημιουργεί πολλά προβλήματα. Την ίδια στιγμή τα κενά στις θέσεις των γιατρών δημιουργούν σαφώς υποστελεχωμένες υπηρεσίες. 

Η εφημεριακή κάλυψη δεν επαρκή. Ωστόσο παρόλες τις μεγάλες ελλείψεις το προσωπικό καταβάλει μεγάλες προσπάθειες. Κανένα έργο υποδομής δεν έχει γίνει. 

Η Ψυχιατρική Κλινική που προβλέπεται δεν έγινε ποτέ, η κλινική των 19 κλινών δεν έγινε ποτέ ενώ ο έλεγχος και η ενίσχυση της  στατικής κατάστασης του κτιρίου έχουν μείνει στη  μέση. «Πορευόμαστε προς υλοποίηση του σχεδίου Λιαρόπουλου όπου το Νοσοκομείο Μολάων είναι διαμετακομιστικό και η Σπάρτη υπάγεται στο Νοσοκομείο Τρίπολης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από όσα τονίσει η ιατρός κ Ντοροβίτσα φαίνεται ότι υπάρχει τεράστιο θέμα που συμπεραίνει κανείς ότι έχει να κάνει και με την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών. Από την στιγμή που δεν καλύπτονται οι εφημερίες υπάρχει σοβαρό θέμα. Εν τω μεταξύ οι ιατροί δεν μπορούν λόγω νομοθεσίας, ακόμα και αν θέλουν να το κάνουν αμισθί, να εφημερεύσουν.

Όλα τα συμπτώματα δείχνουν ότι πολύ σύντομα κρίσιμες υπηρεσίες υγείας θα περάσουν στον ιδιωτικό τομέα  την ώρα που ο δημόσιος τομέας συρρικνώνεται σημαντικά.

Η  κ. Ντοροβίτσα  απαντά στο αν θα υπάρχει Δημόσιο ΕΣΥ τα επόμενα χρόνια και τεκμηριώνει την απαισιοδοξία της περιγράφοντας την εξαθλίωση των ιατρών όπως οι αγροτικοί ιατροί που έχουν μισθό 800 ευρώ.
--------------------------
Πηγή: notospress.gr
--------------------------