Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους ιδιοκτήτες λεωφορείων κ. Δρακάκη Παναγιώτη και κ. Γεωργιλά Πάρι μου έγινε γνωστό ότι το ακριβές ποσό που η Περιφέρεια οφείλει σε όλους τους λεωφορειούχους (διευκρίνιση: μόνο στους λεωφορειούχους, όχι στα ταξί) είναι 140.000€ και για τα δύο δίμηνα (Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος-Απρίλιος) 2012. 

Επί του ποσού αυτού θα γίνει υποχρεωτική μείωση 16% και συνεπώς το εισπρακτέο ποσό για τους τέσσερις (4) πρώτους μήνες του 2012 θα είναι 118.000€. Επομένως το ποσό των 173.000€ που ανέφερε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης στην τηλεφωνική επικοινωνία, ενδεχομένως αφορούσε και τις οφειλές προς τα ταξί ή και άλλη χρονική περίοδο, επειδή αυτό δεν διευκρινίσθηκε από τον ίδιο επακριβώς. 

Από την οφειλή αυτή το ήμισυ, δηλ. 60.000€ περίπου, βρίσκονται ήδη στα εντελλόμενα και θα εισπραχθούν από τους λεωφορειούχους μέσα στις επόμενες 10-12 μέρες. Το γεγονός αυτό, από τις συζητήσεις που έχω κάνει μαζί τους, δεν το αμφισβητούν ούτε οι ίδιοι.
Για το δεύτερο ήμισυ, δηλ. τις υπόλοιπο 60.000€, τους δίνονται οι διαβεβαιώσεις από την Περιφέρεια ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα μπορούν να τα εισπράξουν μέχρι τις 20-22 Μαρτίου.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένου ότι το πρώτο ήμισυ της οφειλής καταβάλλεται εντός των επόμενων ημερών, πράγμα που δεν αμφισβητούν οι ίδιοι οι λεωφορειούχοι, και ότι το δεύτερο ήμισυ έχει μια αναπόφευκτη γραφειοκρατική  διαδικασία τουλάχιστον τριών εβδομάδων, ζητώ από τους λεωφορειούχους να διακόψουν σήμερα την κινητοποίηση τους μέχρι τις 22 Μαρτίου (ημέρα Παρασκευή), χρονικό διάστημα απαραίτητο για την ολοκλήρωση της απαραίτητης γραφειοκρατικής διαδικασίας. 

Αν στο διάστημα αυτό δεν τους έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα του δευτέρου διμήνου του 2012 (Μάρτιος – Απρίλιος) μπορούν να αποφασίσουν εκ νέου αν θα επαναλάβουν ή όχι την κινητοποίηση τους. Προφανώς δεν έχει κανένα νόημα η αναμονή και η μη εκτέλεση των δρομολογίων για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωση της απαραίτητης γραφειοκρατίας μέχρι την πληρωμή των ενταλμάτων για το δεύτερο τμήμα της οφειλής.

Με συναίσθηση ευθύνης και με την αγωνία για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των σχολείων καλώ στους λεωφορειούχους να διακόψουν σήμερα την κινητοποίηση τους μέχρι 22 Μαρτίου, και από αύριο Τετάρτη 27/02/2013 να αρχίσουν πάλι την εκτέλεση των δρομολογίων και τα σχολεία να λειτουργήσουν πάλι κανονικά.
Θεωρώ απαραίτητη μια απάντηση εκ μέρους τους.

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας
----------------------------
 Δημήτρης Φατσέας

Δημοτικός Σύμβουλος