Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Το Γύθειο γιόρτασε την Υπαπαντή !

Την πολιούχο της Υπαπαντή του Κυρίου τίμησε σήμερα το ηλιόλουστο Γύθειο.

Οι καιρικές συνθήκες ήσαν ευνοϊκές με αποτέλεσμα δεκάδες πολιτών να παρακολουθήσουν με τον προσήκοντα σεβασμό και θρησκευτική ευλάβεια τις εορταστικές εκδηλώσεις, που είχαν ως επίκεντρο το παρεκκλήσιο της «Υπαπαντής του Κυρίου» που βρίσκεται στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης.


Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπλίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου και παρουσία των τοπικών αρχών της πόλης και του νομού σήμερα το πρωί ετελέσθη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο της «Υπαπαντής του Κυρίου».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσης της Σεπτής εικόνας της Πολιούχου από το παρεκκλήσιο της Υπαπαντής στην κεντρική πλατεία του Γυθείου και στη συνέχεια η πομπή κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου και έλαβε χώρα η Απόλυσις.

Της πομπής προηγούντο τιμητικά αντιπροσωπείες των σχολείων της πόλης, ενώ συμμετείχε, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Γυθείου, στρατιωτικό τμήμα από το 3ο τάγμα Γυθείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το βράδυ, παραμονή της εορτής, τον Εσπερινό, παρακολούθησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καράμπελας.
---------------------------------------
Πηγή: newsmessinia.blogspot.gr
---------------------------------------