Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Αποτελέσματα ελέγχων στα νοσοκομεία του Πειραιά

Μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά στα τρία νοσοκομεία που βρίσκονται εντός των χωρικής της αρμοδιότητας (Π.Γ.Ν. Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», Γ.Π. Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά», Γ.Ν. «Τζάνειο») διαπιστώθηκαν μια σειρά από προβλήματα τήρησης των υγειονομικών κανόνων. Οι εκθέσεις ελέγχου εστάλησαν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και στην αρμόδια 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων για να επιληφθούν των αναγκαίων διορθωτικών κινήσεων.
          Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από το προσωπικό της αρμόδιας Υπηρεσίας αφορούσαν στην τήρηση των κανόνων υγιεινής από το προσωπικό, την εφαρμογή προγραμμάτων απεντομώσεων και μυοκτονιών, τη διαχείριση ιατρικών αποβλήτων, την εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος, ενώ έγιναν και δειγματοληπτικοί υγειονομικοί έλεγχοι στους θαλάμους ασθενών και σε κοινόχρηστους χώρους.
Οι έλεγχοι αποτυπώνουν και επισημαίνουν στον συγκεκριμένο τομέα επί μέρους κενά και προβλήματα τα οποία πρέπει να καλυφθούν άμεσα, προκειμένου να αποφευχθεί η ανάπτυξη ανθυγιεινών εστιών που μπορούν να απειλήσουν τη Δημόσια Υγεία και το περιβάλλον. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη διαχείριση των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων των νοσοκομείων, ιδίως των ραδιενεργών και μολυσματικών.
Με αφορμή τους υγειονομικούς ελέγχους στα νοσοκομεία, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι υπηρεσίες μας καθημερινά βρίσκονται δίπλα στον πολίτη, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία. Εξαντλώντας το εύρος των αρμοδιοτήτων μας, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχύσουμε το έργο των λειτουργών της Υγείας και ταυτόχρονα διεκδικούμε πρόσβαση σε αποτελεσματικότερες, ασφαλέστερες και πληρέστερες υπηρεσίες Υγείας για τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά».
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ