Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Νοσοκομείο Μυτιλήνης: μαθήτρια νοσηλευτικής ακρωτηρίασε κατά λάθος βρέφος και... πέταξε το δάχτυλο!

Συγκλονίζει  τη κοινή γνώμη της Λέσβου το περιστατικό με τον ακρωτηριασμό κατά λάθος βρέφους 5,5 μηνών.


Σύμφωνα με  χθεσινή καταγγελία στο κεντρικό δελτίο του "Αρχιπελάγους" με το Γιάννη Συνάνη και με βάση το σημερινό δημοσιέυμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ  μαθήτρια της  νοσηλευτικής σχολής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, έκοψε το δάχτυλο του 5,5 μηνών βρέφους και το παρέδωσε στους γονείς, σαν να μην τρέχει τίποτα.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Αριστείδη Παριανού (πατέρας του βρέφους, κάτοικος Καλλονής)  Δευτέρα  πρωί (04/02/2013)  μια  μαθήτρια της νοσηλευτικής σχολής του Νοσοκομείου στην προσπάθεια της να αφαιρέσει τον ορό, κάτω από άγνωστες συνθήκες, ακρωτηρίασε το παιδί, κόβοντας ένα κομμάτι από το δάχτυλο του χεριού του! Το βρέφος ηλικίας 5,5 μηνών νοσηλεύοταν στο νοσοκομείο με πυρετό.

Η υπόθεση όμως δεν τελείωσε εκεί. Η μαθήτρια πέταξε το κομμάτι του δακτύλου που έκοψε, έκλεισε με αιμοστατικές γάζες την πληγή στο χέρι του βρέφους, το οποίο και παρέδωσε στους γονείς του σαν να μην τρέχει τίποτα.

Όταν οι γονείς πήγαν σπίτι, έκπληκτοι είδαν όλα όσα είχαν συμβεί. Το ένα δάχτυλο του παιδιού ήταν κομμένο περίπου 1,5 πόντο. Επέστρεψαν στο νοσοκομείο σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ , οι ειδικευόμενοι γιατροί που εξέτασαν το περιστατικό, δεν κάλεσαν ειδικευμένο γιατρό και συνέστησαν στους γονείς να πάρουν το παιδί και να φύγουν, «αφού δε γίνεται τίποτα».
---------------------------------
Πηγή: lesvosnews.net
---------------------------------