Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση της βουλευτή Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ




Μαρία Ρεπούση
Βουλευτής Α΄ Πειραιά
Πειραιάς, 04/02/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Θέμα: Συνάντηση της βουλευτή Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρίας Ρεπούση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ.



Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ, κ. Κώστα Βώνο, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η βουλευτής Α΄ Πειραιά και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τόνισε τη φθίνουσα πορεία του θεσμού που επιτείνεται με την αφαίρεση διαδικασιών από τα ΚΕΠ που μέχρι τώρα εξυπηρετούσαν τους πολίτες. Συγκεκριμένα με την αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, την έκδοση της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, γεγονός που δυσκολεύει και τη ζωή των πολιτών, οι οποίοι με την κατάργηση των εφοριών και των διοικητικών υποκαταστημάτων του ΙΚΑ αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν. 
Η Μαρία Ρεπούση υπογράμμισε τη σημασία του θεσμού των ΚΕΠ και της αποδοχής του από την κοινωνία, του ρόλου τους στην εξυπηρέτηση των πολιτών, ιδίως σε μικρές απομακρυσμένες κοινωνίες, και στην απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Η βουλευτής δήλωσε πως θα ασχοληθεί με το θέμα και θα ερευνήσει τα περιθώρια βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης όπως αυτή διαμορφώθηκε.