Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Πάνω από 50.000 άτομα θα επισκεφθούν μέσω κρουαζιέρας το λιμάνι Γυθείου το 2013, λένε από την Περιφέρεια

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Ντίας Τζανετέα με θέμα «Προγραμματισμός προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι Γυθείου».


Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Λιμενάρχης Γυθείου κ. Χ. Σταμπούλης, ο διοικητής του Α.Τ. Γυθείου κ. Τζεφεράκος, η πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Γυθείου κ. Σ. Ροζάκη, η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Β. Σταματίου ,εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας των έργων επέκτασης του Λιμένα Γυθείου εκπρόσωποι των εταιριών κρουαζιέρας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σκοπός της συνάντησης ήταν το σχέδιο υποδοχής των 50.000 και πλέον επιβατών που προβλέπεται να επισκεφθούν κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο τη Λακωνία με κρουαζιερόπλοια, με  δεδομένο ότι την περίοδο αυτή υπάρχει εγκατεστημένο εργοτάξιο στο λιμένα Γυθείου για την εκτέλεση εργασιών επέκτασης του.


Η κα Τζανετέα δήλωσε ότι η αυξημένη ζήτηση του λιμανιού για τουρισμό κρουαζιέρας δικαιώνει την επιλογή μας να επενδύσουμε στο λιμάνι του Γυθείου. Επιπροσθέτως τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτός του λιμένα Γυθείου έχει προχωρήσει σε σημαντικά έργα υποδομής και πολιτισμού στην περιοχή του Γυθείου και της Μάνης,  όπως οι βελτιώσεις του οδικού άξονα Γυθείου – Αρεόπολης – Γερολιμένα, η ολοκλήρωση της μελέτης του τουριστικού καταφυγίου Γυθείου καθώς και  η συντήρηση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Γυθείου αποδεικνύοντας έμπρακτα την στήριξη της στην συγκεκριμένη περιοχή και στην ικανοποίηση  χρόνιων αιτημάτων των κατοίκων της.

Από το Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας
-------------------
Πηγή: apela.gr
-------------------