Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 1/2/2013

Την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αρμόδια Δ/νση Πολεοδομικού Σχεδιασμού, του ΥΠΕΚΑ. Από πλευράς Δήμου παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Μ. Πρωτοψάλτης, ο μηχανικός Κ. Στάθης, και ο μελετητής Γ. Συρμαλής, και από πλευράς των κατοίκων του Αυλαίμωνα ο Κ. Παπαπελεκάνος. Οι ανωτέρω είχαν συνεργασία με την τμηματάρχη κ. Κουδούνη καθώς και με την κ. Γεωργανά που έχει χρεωθεί το φάκελο της έγκρισης του ρυμοτομικού σχεδίου. Αφού εξέτασαν τους φακέλους με τα σχέδια και τις εγκρίσεις των υπηρεσιών, οι ανωτέρω εκπρόσωποι των Κυθήρων ζήτησαν επιπλέον: 
  • Επικαιροποίηση των εγκρίσεων του Δασαρχείου και των Εφοριών Αρχαιοτήτων,
  • Μελέτη Οριοθέτησης  του ρέματος,
  • Μελέτη Γεωλογικής καταλληλότητας για την έκταση που καταλαμβάνει το νέο ρυμοτομικό σχέδιο,
  • Έλεγχος αν επιφάνεια των  προτεινόμενων κοινόχρηστων χώρων είναι σύμφωνα με τον Γ.Π.Σ.,
  • Μελέτη-εγκρίσεις για την ίδρυση νεκροταφείου εκτός σχεδίου και απενεργοποίηση  του υπάρχοντος νεκροταφείου,
  • Έγκριση από την πολεοδομία των ορίων του παλαιού οικισμού.
Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και η προσπάθεια του Δήμου για συντονισμό των ενεργειών και εξασφάλιση των εγκρίσεων θα είναι ακόμη  μεγαλύτερη.
        
Σε  γενικό καλλωπισμό των δέντρων της κεντρικής πλατείας της Χώρας, (φοινίκων και  άλλων), προέβη ο Δήμος Κυθήρων επί τριήμερο (29-31 Ιανουαρίου) με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο, κ. Νικόλαο Μεγαλοκονόμο. Για πρώτη φορά καθαρίστηκαν και κλαδεύτηκαν πλήρως οι φοίνικες  της πλατείας και τα άλλα δέντρα, όπως αγγελικές, νερατζιές, υβίσκος, πικροδάφνες, κι έτσι ανεδείχθη η ομορφιά του συγκεκριμένου χώρου της Πρωτεύουσας.


Με την χρήση  του καλαθοφόρου κλαδεύτηκαν ακόμη και οι  δύο πανύψηλοι φοίνικες, ενώ καθαρίστηκαν και οι κορμοί τους από υπολείμματα παλαιών κλαδεμάτων, ενώ ανεδείχθη το Ηρώο και οι δύο προτομές.
       
Την Τετάρτη, 31/1/2013, συνεδρίασε η  Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου στο κτήριο του Ποταμού υπό την Προεδρία της κας Καλλιόπης Καρύδη. Συμμετείχαν ο Δήμαρχος, κ. Θεόδωρος Γ. Κουκούλης, και οι Αντιδήμαρχοι Μιχ. Πρωτοψάλτης και Νικ. Μεγαλοκονόμος. Συζητήθηκαν οι σχέσεις Επιτροπής Τουρισμού και Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου.


Ο κ. Δήμαρχος, εξήγησε στα μέλη της Επιτροπής ότι   ή λειτουργία της Επιτροπής  σχετίζεται με το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι με την Εταιρεία, η οποία υπάγεται σε άλλο νομοθετικό πλαίσιο. Επίσης, ενημέρωσε τα μέλη της ότι από το Καταστατικό της Εταιρείας  υποχρεούται ουσιαστικά να αναλαμβάνει δράσεις σχετικές με το τουριστικό προϊόν και αυτό κάνει, προς όφελος των Κυθήρων και των Αντικυθήρων.

Τόνισε μάλιστα  ότι, για όποιες ενέργειες έχει ως τώρα  κάνει, έχει λάβει τις σχετικές εγκρίσεις από το Υπουργείο Τουρισμού όπως  προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Για  δε τον προγραμματισμό του 2013 έχει ήδη λάβει  την αντίστοιχη έγκριση – σύμφωνη γνώμη. Τέλος, ανέφερε ότι  - παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν  προβλέπεται από  πουθενά -, η Εταιρεία σε μελλοντικές δράσεις της για τον Τουρισμό θα ενημερώνει την Επιτροπή  Τουρισμού για την έκφραση γνώμης από αυτήν. Τα προγραμματισμένα θέματα της Ημερήσιας Διατάξεως ανεβλήθησαν προς συζήτηση για την επόμενη Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013.
--------------------------
Πηγή:  kythira.gr
--------------------------