Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01-02-2013-ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1-02-2013

Ο Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, παρευρέθη στην κινητοποίηση του Ιατρικού και  Νοσηλευτικού προσωπικού των Δημοσίων Νοσοκομείων, που πραγματοποιήθηκε χθες (31-01-2013) έξω από το Υπουργείο Υγείας.
Ο κ.Μελάς τόνισε:

Το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό των Δημοσίων Νοσοκομείων, δικαιολογημένα προβαίνει σε απεργιακές κινητοποιήσεις, διότι, όλοι τους, βιώνουν, αφενός μεν, τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα Δημόσια Νοσοκομεία (έλλειψη προσωπικού, αναλώσιμων υλικών κλπ.) και αποβαίνουν εις βάρος της υγείας των ασθενών, αφετέρου δε, την οικονομική τους εξαθλίωση, λόγω της μεγάλης μείωσης των αποδοχών τους.

 Όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις Ιατρικού, Νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού. 

Θα αναφερθώ σε δύο από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της χώρας: Το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ» και το «ΑΤΤΙΚΟ».

Το Νοσοκομείο  ΜΕΤΑΞΑ πρέπει να έχει πάνω από 400 άτομα Νοσηλευτικό Προσωπικό και σήμερα έχει λιγότερα από 200, με αποτέλεσμα από τα 6 χειρουργικά κρεβάτια να λειτουργούν μόνο 3-4, πράγμα που προκαλεί μεγάλη αναμονή των ασθενών, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους. 

Επίσης, στο Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», λόγω της μεγάλης έλλειψης Νοσηλευτικού Προσωπικού, 100 κλίνες είναι κλειστές και ο αριθμός αυτός υποκαθίσταται με ράντζα στους διαδρόμους, ενώ από τα 14 χειρουργικά κρεβάτια χειρουργούν μόνο τα 6-7, πράγμα που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών. 

Γι αυτό, επιβάλλεται, η Κυβέρνηση να επιδείξει την  ανάλογη ευαισθησία και το ανάλογο ενδιαφέρον για την υγεία των ασθενών, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο, που διερχόμεθα. 

Είναι απαράδεκτο, αφενός μεν, να υπάρχει μεγάλη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας  και αφετέρου, οι ασθενείς που έχουν και πρόβλημα επιβίωσης, όπως οι περισσότεροι πολίτες,  να αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να πληρώσουν ιατρούς και φάρμακα.